Site Name
Welcome to CEBEON South Africa Travel - CEBEON Zuid Afrika Reizen

Zuid-Afrika Western Cape - Winelands

14 dagen rondreis
met begeleider/chauffeur op basis van halfpension.

Vanaf 999€ per persoon (2 tot 6 personen)

Tussen de Kaap en de Wijnlanden

De bezoeken, hieronder vermeld, kunnen van dag wisselen,
afhankelijk van de weersomstandigheden en locale activiteiten.

Inbegrepen in deze reis zijn :

 • Overnachtingen, ontbijt en avondmaal in Mountain View Lodge Montagu ***
 • Alle vervoer per wagen met chauffeur/begeleider (u zal +/- 3300km afleggen)
 • Toegangsprijzen voor de bezochte attracties, zoals
  • Tafelberg kabelbaan
  • Struisvogelfarm, begeleide rondleiding (details zie verder)
  • Cango Caves, begeleide rondleiding (details zie verder)
  • Riviercruise met authentiek avondmaal aan boord (details zie verder)

Niet inbegrepen zijn :

 • Heen- en terugvluchten
 • Dranken
 • Extra bezoeken en attracties zoals:
  • Hop-on, Hop-off Cape Town City Sightseeing Red Bus (R120/pp)
  • Big five game safari bezoek en 2u-3u rondrit (R1500/pp) inclusief lunch en transfer.
  • Bezoeken aan musea
  • Struisvogel-, paard- en motorfiets-rijden.

Dag 1

Aankomst en verwelkoming op de Internationale luchthaven van Kaapstad (CPT)

Transfer van Kaapstad naar
Mountain View Lodge Montagu.

Welkomst drink en rondleiding.

 

Dag 2

Hermanus en de walvis route.

De schitterende havenstad Hermanus , staat bekend om walvissen. De Kustlijn en baai in Hermanus is een speeltuin voor de walvissen. (Southern Right Whales tussen juni en december) De beesten zijn vooral aan de kust goed te spotten. Het dorp is bovendien leuk en pittoresk, boordevol terrasjes en een prachtige kustwandeling lacht je toe.

 

Dag 3

Kaapstad en Tafelberg :

Onmiddellijk na het vroege ontbijt vertrekt u met chauffeur voor een  bezoek aan Tafelberg, de kabelbaan brengt u tot boven op een van de 7 wereld natuurwonderen. We doen ook de stadskern van Kaapstad aan.
Souvenir en Afrikaanse kunst shoppen op zijn best bij Green Market Square, de Pan African Market, Long Street…

 
(afhankelijk van het weer boven op Tafelberg, kan dit bezoek verplaatst worden naar een andere dag)

 

Dag 4

Montagu en omgeving … dagje relaxen in het verwarmde zwembad, aan de bar, een natuurwandeling langs een van vele wandelpaden, een historische of kunst- en ambachten wandeling,  een tractor trip,…

 

of tegen meerprijs

   • Big 5 Game Safari drive (inclusief middagmaal) (R1500pp)
   • Motortrip met of zonder begeleider (vanaf R650 per motor)

MotorTouring.com

 

   • Voor onderstaande zijn ter plaatse op aanvraag
    • Golf (18 holes)
    • Rotswanden beklimmen
    • Paardrijden
    • Ritje met de ezelkar

 

Dag 5

Grotten en Struisvogels

Oudtshoorn is dé struisvogelhoofdstad van de Kleine Karoo. Op één van de vele struisvogelboerderijen kunt u struisvogelvlees proeven, struisvogeleieren en lederwaren kopen en als u wilt kunt u een ritje op één van deze bijzondere vogels maken. Verder is een bezoek aan de Cango druipsteengrotten. Op beide locaties is er een begeleide rondleiding van +/- 1uur voorzien en inbegrepen.

 

Dag 6

Een vroeg ontbijt is een must voor deze dagtrip, 240km langs en doorheen het mooiste  wat de Kaap en de kust te bieden heeft. We gaan tot aan de punt van Afrika “Cape Point” en rijden met u door het natuurpark. 

We doen Simon’s Town & Fish Hoek aan. Een bezoek aan de pinguïn kolonie is een optie. Een wandeling langs de haven in Fish Hoek kan niet ontbreken aan deze trip..

Dag 7

Begeleid bezoek aan diverse wijnboerderijen in de Robertson Wine Valley en langs de R62. Wijnproeven kan naar hartenlust, de chauffeur brengt u veilig terug.

 

 

 

Dag 8

Robertson en omgeving, heeft meer te bieden dan enkel maar wijn en druiven. Wij laten u met een bezoek aan Bird Paradise kennis maken met  meer dan 260 exotische vogelsoorten, apen, zelfs krokodillen. Waarna we De Breede Rievier opzoeken voor een heuse “Afrikaanse” rivier cruise met diner aan boord van de “Kolgans”. (inbegrepen in de prijs)

 

Dag 9

Kaapstad ten top, met een bezoek aan het V&A Waterfront.  Waterfront haven heeft zijn oorsprong in 1654, toen er door Jan van Riebeeck een kleine nederzetting werd gebouwd voor de Dutch East India Company.Heden is Waterfront de trekpleister van Kaapstad. Havenrondvaarten, niet minder dan 450 winkels, restaurants, terrasjes, openlucht optredens en de afvaart basis voor een trip naar Robben Eiland (raadpleeg ons vooraf mocht u een bezoek aan deze ex-politieke gevangenis en de cel van Nelson Mandela willen brengen, om teleurstelling te voorkomen door onbeschikbare afvaarten met de ferry over Table Bay). Wij kunnen u de Cape Town Sightseeing Hop-on, Hop-off Red bus ten zeerste aanbevelen. Er zijn twee verschillende busroutes (Red en Blue) met R150 voor een dag ticket een echte aanrader.

Dag 10

Swellendam, de derde oudste nederzetting in Zuid-Afrika aan de voet van de Langeberg,  de nederzetting werd opgericht in 1745. Bezoek tip: de voormalige Vrijmetselaars loge werd omgebouwd tot taverne…
Bij gunstige omstandigheden doen we op de terugweg het Marloth Nature Reserve aan.

 

Dag 11

De route die we vandaag rijden over een van de mooiste bergpassen van de Kaap naar …  Franschhoek, voor 1947 ook de “Franschen Hoek” genoemd is een klein maar gezellig stadje. Kuieren langs de design- en kunst winkeltjes, pleintjes en hoekjes,  gewoon niet te missen. Op 14 juli viert Franschhoek de dag van de Bastille, hun eigen Franse feestdag op z’n Afrikaans.

 

Dag 12

Stellenbosch, is naast Kaapstad een van de meest gekende steden in de Kaap en een ware trekpleister voor  iedereen. Een combinatie van monumentale gebouwen, natuur, kunst, oud, nieuw en trendy door elkaar maken van Stellenbosch een must, bij een bezoek aan de Kaap. Natuurliefhebbers kunnen hier terecht voor een voor mooie wandeling in de botanische tuin van de Universiteit van Stellenbosch, deze heeft een oppervlakte van 1.8 hectare een breed scala aan planten en bloemen afkomstig uit de hele wereld.

 

Dag 13

Ontspannen,  genieten en gezellig nakaarten tussen de bergen … Als afscheid voor de laatste dag zal onze chef u verwennen, met Zuid-Afrikaanse specialiteiten. Van Braai  tot Potjie Kos, van Bobotie tot Biltong en boerewors. Kortom nagenieten met een Zuid-Afrikaans tintje.

 

 

Dag 14

Transfer naar de luchthaven, indien de vluchtregeling en uren het toelaten lassen we nog  een kort bezoek aan Canal Walk, N1 city in, voor wat “last minute shopping”.

 

De logies :
Mountain View Lodge Montagu, uitgebaad door Belgen Alain & Maud, is een totaal nieuw gebouwde lodge, voorzien van restaurant, bar, zwembad en een schitterend houtendek dat een uniek uitzicht biedt over het ganse dorp en de omliggende bergen. Gelegen net onder het natuurreservaat van Kanonkop en op wandelafstand (200m) boven het historische centrum van Montagu, staat Mountain View Lodge, bijna volledig onttrokken van de straat. Wat garant staat voor privacy en ontspanning in een veilige omgeving. www.MountainViewLodgeMontagu.co.za

De reis :
U kan volledig en veilig relaxen, U hoeft niet zelf te rijden, geen benzine kosten of peperdure huurautokosten, geen gezeur met landkaarten of roadbooks. Er wordt gebruik gemaakt van een Land Rover Discovery met 7 zitplaatsen, om u in alle comfort dit prachtig stukje van Zuid-Afrika te laten verkennen. De reiswegen zijn met de meeste zorg uitgestippeld, over asfalt en gravel) om u ook zo ten volle te laten genieten van het mooie wat de kaap te bieden heeft.

 

Instaan voor uw veiligheid en comfort zijn onze grootste troeven!

 

Prijzen : vanaf   

6 personen :         999€ / per persoon *
4 personen :        1249€ /per persoon *
2 personen :       1499€ /per persoon *                            

*2 personen delen een kamer.
Toeslag voor single 200€

Meer informatie over deze begeleide reis info@mvlm.co.zainfo@cebeon.be of
raadpleeg uw lokale reisagent.


© copyright 2013 cebeon.be. website design and development by www.e-dev.co.za