St. Lucia

01-02-2024

St. Lucia is een betoverende bestemming gelegen aan de warme Indische Oceaan, omringd door het unieke St. Lucia-estuarium in de provincie KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika. Het dorp fungeert als een soort resort bij het iSimangaliso Wetland Park, een opmerkelijk reservaat met een overvloed aan nijlpaarden en krokodillen. Ooit een vissersplaats, draait St. Lucia tegenwoordig voornamelijk om toerisme, waarbij vissen nog steeds een belangrijke rol speelt.

Dankzij het tropische klimaat is St. Lucia het hele jaar door een aangename bestemming. De kilometerslange stranden nodigen uit tot zonnebaden, en het hele jaar door kunt u genieten van zwemmen in de warme golven van de Indische Oceaan, een activiteit waar dolfijnen ook dol op zijn. Er zijn verschillende avontuurlijke activiteiten beschikbaar, waaronder kanoën, diepzeeduiken, paardrijden, varen, snorkelen, walvissen spotten in het seizoen (van mei tot december), en bootcruises op zoek naar nijlpaarden en krokodillen.

Vlak voor de ingang van het iSimangaliso Wetland Park bevindt zich het St. Lucia Crocodile Centre. Dit centrum is opgericht ter behoud van de nijlkrokodillen. Naast de nijlkrokodil zijn er ook andere krokodillensoorten en diverse slangen te bewonderen. Het centrum biedt voorlichting, heeft een tentoonstelling, een souvenirwinkel en een restaurant.

In St. Lucia vindt u verschillende kleine winkeltjes, souvenirwinkels, visrestaurants en winkels die vis- en surfbenodigdheden verkopen. Er zijn ook kraampjes met verse streekproducten.

St. Lucia is niet alleen een heerlijke plek voor een ontspannen vakantie, maar het biedt ook avontuurlijke mogelijkheden. U kunt veilig door het dorp wandelen, maar wees voorzichtig, vooral 's avonds, omdat nijlpaarden zich soms in de straten van het dorp bevinden!

Met nabijgelegen attracties zoals het Hluhluwe Imfolozi NP, Sodwana Bay en Culturele Zulu-dorpen biedt St. Lucia veelzijdige ervaringen en heeft het alles wat u zich kunt wensen tijdens een Zuid-Afrikaanse vakantie.