De Reis van je leven!  15 dagen op avontuur in Zuid-Afrika

09-05-2024

Tijdens deze volledig georganiseerde reis hoeft u zich geen zorgen te maken over een auto huren, zelf rijden of veiligheid, wij verzorgen alles tot in de puntjes voor u. U hoeft zich ook niet te bekommeren over medereizigers of "busgenoten": wij maken immers geen gebruik van busjes maar comfortabele 4x4 voertuigen (Land Rover) en reizen enkel met u en uw eigen gezelschap, niet met nog een andere groep vol onbekenden. Onze Zuid-Afrika reizen zijn samengesteld met passie voor het land, de cultuur en de natuur. Deze reis kan met 2, 3, 4 of 6 personen of meer, 6 personen of meer, in dat geval gaan we met meerdere Land Rovers.

 

Dag 1: Aankomst in Kaapstad. 

 - Wij verwelkomen u op de luchthaven van Kaapstad. Afhankelijk van de aankomsttijd, brengen we nog een kort bezoek aan Kaapstad. Vervolgens brengen we u via de historische wijnlanden naar de rand van de Klein Karoo; meer bepaald naar het dorp van de rozen, wijn en Muskadel: Montagu . (+/-210 km) 

 - U verblijft in Mountain View Lodge Montagu *** 

Dag 2: Acclimatiseren met een wijntoer in de Robertson Wijn Vallei. 

 - Na het ontbijt bezoeken we 4 tot 5 wijnboerderijen, elk met zijn eigen stijl. We gaan niet enkel wijnen proeven, we gaan ook met wijnmakers kennismaken en de werking van een Zuid-Afrikaanse wijnmakerij ontdekken. We wagen ons ook tot het wijnambacht met het maken van onze eigen persoonlijke fles wijn. (+/-80km) 

 - U verblijft in Mountain View Lodge Montagu *** 

Dag 3: Route 62, de Karoo, struisvogels, grotten en een serieus stukje off-road rijden 

 - Na het continentale ontbijt, verlaten we Montagu, aan het begin van de Route 62. Onze route brengt ons langs de impressionante Langeberg keten, richting Grote Karoo. Onderweg vinden we Ronnie's Sex Shop, een bar, koffiehuis "in the middle of nowhere". Voor we een van de mooiste bergpassen in Zuid-Afrika oversteken, brengen we nog een bezoek aan de struisvogels in Oudtshoorn en gaan we de Cango grotten bezoeken. Via de offroad, historische en adembenemende Montagu Pass, aangelegd in 1848 door 250 gevangenen, rijden we via George naar Wilderness, waar we overnachten aan de kust. (+/-400 km) 

 - U verblijft in Wilderness 

Dag 4: Via de kust, de Garden Route, naar de Big 5. 

 - Genoten van het ontbijt met zicht op de Indische Oceaan, gaan we voldaan de provinciegrens over van de Westkaap naar de Oostkaap. We rijden langs Knysna, Tsitsikamma National Park, helemaal tot aan Addo Elephant Park. Om 15:00 uur starten we onze eerste Big 5 Safari. Na een korte- koffie en theepauze, gaat onze Big 5 Safari verder. Tegen de avond gaan we dineren rond het kampvuur en volgt er nog een nachtsafari op zoek naar de nijlpaarden. (+/-380km) 

 - U verblijft in Addo 

 Dag 5: Ado Elephant Park 

 - Om de eetlust op te wekken rijden we voor het ontbijt de savanne op voor een ochtendsafari, we gaan vooral op zoek naar de neushoorns en de leeuwen. Ontbijten doen we rond het kampvuur. Rond 10:00 verlaten we Schotia en gaan onmiddellijk Ado Elephant Park in. Het park werd opgericht in 1931 om elf met uitsterven bedreigde olifanten te redden. Ondertussen is Ado de thuis voor 350 olifanten, 280 Kaapse Buffels, de zwarte neushoorn en een variëteit aan'antilopen. Bezaaid met meer dan 120 000 ha dichte bossen, is Addo het derde grootste wildpark van Zuid-Afrika. We spenderen het grootste deel van de dag in het park, genieten van het wild en de natuur. In de late namiddag, vertrekken we richting Tsitsikamma. We overnachten in houten chalets in het woud. (+/-250km) 

- U verblijft in Tsitsikamma. 

 Dag 6: Tsitsikamma Nationaal Park, benjispringen, de Tuinroute en uitgestrekte stranden 

- Na een uitgebreid ontbijtbuffet zijn we klaar voor een wandeling in Tsitsikamma Nationaal Park. We steken de Storm rivier over via de hangbrug (suspension bridge) en keren terug via de groene wouden van Tsitsikamma . Voor we de Oostkaap verlaten stoppen we aan de Storm River Bloukrans Bungee, 's werelds hoogste commerciële benji brug. De Bloukrans brug bevindt zich 216 meter boven de Bloukrans rivier en is eveneens 's werelds hoogste natuurlijke benjisprong. Onze rit eindigt vandaag aan de witte stranden van de Indische Oceaan in Plettenberg Baai. (+/-150km) 

 - U verblijft in Plettenberg Bay. 

Dag 7: Van de Indische Oceaan over de bergen in de woestijn 

 - Nog nagenietend van het ontbijtbuffet op het strand vervolgen we onze weg langs de Tuinroute, met haar stranden en fabelachtige rotswanden die blijven verbazen. We rijden door tot Knysna. Met een drankje en een hapje is De Waterfront kaai in Knysna een ideale verpozing, voor we landinwaarts draaien. Wie Montagu Pas al mooi vond op de heenreis zal nu zeer aangenaam verrast worden op de adembenemende Swartberg Pass.De 25 km lange, als een slang kronkelende zandweg, met haar hoogste punt op 1 583 meter, is een van de meest spectaculaire bergpassen in de wereld.  Onze dag eindigt aan de voet van de Swartberg in het naar een Belgische Royal genoemde Prince Albert. (+/-320km) 

- U verblijft in Prince Albert 

Dag 8: Karoo, geesten en fruit 

 - Na het in de bistro geserveerde ontbijt, gaan we langs de bergen door het wijd uitgestrekte woestijnachtige Karoo landschap tot in Matjiesfontyn. Een schilderachtig en spookachtig dorp waar de tijd is blijven stilstaan. Na een versnapering in de authentieke bar en een bezoek aan het "spook" vervolgen we onze weg door de woestijn langs berg en dal in de fruitstreek om weer te eindigen in de Kleine Karoo. (+/-380km) 

 - U verblijft in Mountain View Lodge Montagu *** 

Dag 9 & 10: Even verpozen tussen de bergen 

 - We laten de bagage en de auto waar ze zijn. Een heerlijke natuurwandeling, bezoek aan de warmwaterbronnen of gewoon even uitblazen bij het zwembad. Het kleine pittoreske dorpje Montagu, dat zich langs de R62 in de Westkaap van Zuid-Afrika bevindt, biedt heel wat activiteiten. Van natuur- tot bergwandelingen, van cultureel tot culinair genot, er is meer dan genoeg voor een onvergetelijke dag. 

 - U verblijft in Mountain View Lodge Montagu ***

Dag 11: Akkers, bergen, het meest Zuidelijke punt van Afrika en Walvissen (juli - november). 

- Vertrekkend uit de Kleine Karoo pikken we een kort stukje van de Tuinroute mee en gaan via de uitgestrekte landbouwgebieden helemaal tot aan de kust. We bezoeken het meest zuidelijke punt van het Afrikaanse continent, namelijk het dorpje L'Agulhas, dat vooral bekend is vanwege Kaap Agulhas: dit is het punt waar de Indische en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten. Via binnenwegen en zandpaden rijden we richting Kaapstad, met als eindbestemming de stad Hermanus. Dit is in de periode van juli tot november de plaats bij uitstek om walvissen te spotten. (+/-270km) 

 - U verblijft in Hermanus *** 

 Dag 12: Pinguïns, de Walvisroute, Kaap De Goede Hoop - Kaapstad 

- Een vroege start vandaag als we langs de Botrivier lagune op de Walvisroute terechtkomen. Via deze route gaan we in de vroege ochtend naar Betty's Bay en bezoeken daar de enige "echte" pinguïnkolonie van de Westkaap, Stony Point genaamd . De Walvisroute heeft echter nog maar weinig van zijn pracht laten zien, we volgen dan ook verder de kustlijn om, voor we in Gordons Bay terecht komen, een van de meest spectaculaire kustwegen te rijden, langs False Bay. Via een kleine omweg en langs Khayelitsha, het grootste township in de Westkaap, komen we terug aan de kust. Waar False Bay hier eindigt, begint Kaap de Goed Hoop. Via Kalk Bay en Simons Town bereiken we Cape of Good Hope National Park. Het is hier dat schepen meer oostwaarts dan zuidwaarts beginnen varen. Na een bezoek aan de vuurtoren gaan we via de Cape Pensinsula recht naar Kaapstad. 

 - U verblijft in hartje Kaapstad *** 

Dag 13 & 14: Kaapstad, Tafelberg en omgeving 

 - De wagen met chauffeur/gids blijft ter beschikking en zal samen met u Kaapstad en omgeving bezoeken. De dagplanning wordt samen met u ter plaatse besproken en is afhankelijk van de weersomstandigheden en persoonlijke voorkeuren. Enkele hoogtepunten zijn Tafelberg, Kirstenbosch Botanische Tuin, de BoKaap, Robben Island, Franschhoek, Stellenbosch, … De Hop-On – Hop-Off Bus is ook een sterke aanrader. 

 - U verblijft nog 2 nachten in hartje Kaapstad *** 

Dag 15: Afscheid: 

onze shuttledienst brengt u naar de luchthaven

 

Voordelen bij deze reis: 

 • U kan rustig genieten en ontspannen terwijl wij rijden 
 • U hoeft geen wagen te huren 
 • U hoeft geen kaarten te kopen of GPS te huren, wij kennen de weg 
 • U hoeft zich geen zorgen te maken over verdwalen of aan de verkeerde kant van de weg rijden  
 • Brandstofkosten en wegentaksen zijn inbegrepen 
 • Gedurende de ganse reis is er een wagen met chauffeur/gids ter beschikking (dag en nacht)
 • Wij zijn perfect Nederlands- en Engelstalig  
 • Uw veiligheid is onze zorg en onze bedrijfsgarantie 
 • U weet vooraf wat de reis u gaat kosten 
 • Wij reizen in een malaria-vrije zone, u hoeft dus geen maatregelen te treffen. 

Extra informatie:  

 • Voor deze reis maken wij uitskuitend gebruik van comfortabele Land Rover Discovery's. 
 • Deze trip kan vanaf 2 personen, 4 personen is ideaal, grotere groepen tot 18 kunnen ook. We gebruiken dan meerdere wagens
 • De totale gereden afstand tijdens deze reis zal ongeveer 2500 kilometer bedragen. 


In de prijs is inbegrepen: 

 • 15 dagen accommodatie, minimum 3 sterren met ontbijt. 
 • Alle vervoerskosten, brandstof, wegentaksen, chauffeur/gids 
 • Toegangsprijzen voor: 
 • Tsitsikamma National Park  
 • Addo Elephant Park 
 • Cango Caves 
 • Ostrich Safari 
 • Cape Of Good Hope Reserve 
 • vier Big 5 Safari game drives + een volledige dag in Addo park 
 • Avondeten en alle dranken in Addo (Dag4: Shotia) 
 • Wijnproeverij en een fles eigengemaakte wijn (Dag2) 
 • Bezoek aan privé diamantmuseum in Kaapstad (afhankelijk van beschikbaarheid) 

Niet inbegrepen in de prijs: 

 • Vliegtickets van en naar Kaapstad. Beschikbaar vanaf 490 Euro. Wij assisteren u graag bij het boeken van de tickets indien gewenst. 
 • Eten (lunch en diner), drinken en persoonlijke aankopen zijn niet inbegrepen 
 • Fooien (10%) is aangeraden. Eten en drinken is in Zuid-Afrika nog steeds goedkoop, maaltijd vanaf 5 Euro, met een gemiddelde van 10 Euro. 
 • Persoonlijke verzekering: ziekte, hospitalisatie, verloren goederen, … 
 • Het is gebruikelijk dat de chauffeur/gids een fooi ontvangt na afloop van de reis, als de klant tevreden is uiteraard. 
 • Toegangsprijzen voor weersomstandigheden gevoelige attracties.
 • Tafelberg, Hop-on – Hop-off bus, Robben Island, Botanische tuinen, alles wat niet vermeld is bij "inbegrepen" 
 • Persoonlijke uitgaven Financieel: 

Prijzen variëren en zijn eigenlijk al mogelijk vanaf 2.650 Euro, maar gemiddeld rekent u op:

Reizen met 2 personen: vanaf Euro  3.250 Euro per persoon 

Reizen met 4 personen: vanaf 3.050 Euro per persoon 

Reizen met 6 personen: vanaf 2.900 Euro per persoon

Voor een gepersonaliseerde prijsofferte over uw persoonlijke begeleide Zuid-Afrika rondreis: Contacteer ons vrijblijvend.