Finding Livingstone 

20-11-2023

Een epische road-trip vanuit Kaapstad Zuid-Afrika door Namibië naar de Victoria Falls in Zimbabwe - Zambia. Voor deze reis gaat u over grensposten van Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zambia.  

Een epische road-trip 

vanuit Kaapstad Zuid-Afrika 

door Namibië naar de 

Victoria Falls 

in Zimbabwe - Zambia  

Tijdens deze volledig georganiseerde reis hoeft u zich geen zorgen te maken over een auto huren, rijden of veiligheid, wij verzorgen alles voor u tot in de puntjes. U hoeft zich ook niet te bekommeren over medereizigers of "bus-genoten": wij maken immers geen gebruik van busjes maar comfortabele 4x4 voertuigen (Land Rover) en reizen enkel met u en met u alleen. Onze Afrika reizen zijn samengesteld met passie voor het land, de cultuur en de natuur.

Dag 1: Aankomst in Kaapstad.

Stap uit het vliegtuig en laat je verwelkomen door de charme van Kaapstad. Wij staan persoonlijk voor je klaar op de luchthaven en brengen je direct naar een prachtige accommodatie in het hart van de stad. Voel de opwinding terwijl je je gids-chauffeur ontmoet, klaar voor een onvergetelijk avontuur.

Verlies jezelf in het bruisende leven van Kaapstad, waar historische bezienswaardigheden, levendige markten en adembenemende uitzichten op je wachten. Terwijl de dag vordert, geniet je van een heerlijk welkomstdiner, een voorproefje van het buitengewone avontuur dat voor je ligt. Jouw Afrikaanse reis begint hier - een mix van gastvrijheid, cultuur en de belofte van boeiende ontdekkingen. Welkom bij de poort van wonderen, waar elk moment een nieuw hoofdstuk is in jouw Afrikaanse avontuur.

Dag 2: De Westkust - Namibia Route.

Na een heerlijk vroeg ontbijt begint onze dag. We laten de schitterende skyline van Kaapstad achter ons en duiken in de ongerepte pracht van de Westkust en de indrukwekkende Cederbergen. Terwijl de namiddagzon haar gouden gloed werpt, steken we de grens over naar het betoverende landschap van Namibië.

Verken deze schilderachtige route, waar elke kilometer een nieuw verhaal van ontdekking vertelt. Van de wonderen van de kust tot de majestueuze bergen, de reis is een harmonie van bezienswaardigheden en geluiden, belovend een avontuur doordrenkt van bewondering.

Bij het vallen van de avond vinden we een oase langs de oevers van de Oranjerivier in Namibië. Hier, onder de Afrikaanse hemel, maken we ons klaar voor de nacht, genietend van de rust om ons heen en anticiperend op de avonturen die de volgende dag in petto heeft. Welkom op de minder begane paden, waar elke bocht een nieuw hoofdstuk van deze buitengewone reis onthult.

Dag 3: De Grootsheid van de Fish River Canyon

Laat je onderdompelen in de adembenemende wonderen van Namibië. We wagen ons aan de Fish River Canyon, een geologisch wonder vaak aangeduid als Visrivierkloof. Als de op een na langste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten, strekt dit natuurlijke meesterwerk zich uit over ongeveer 160 km lengte, met breedtes tot wel 27 km. Duik in zijn diepten, die op sommige plaatsen tot 550 meter dalen. De expeditie van vandaag brengt je naar de twee belangrijkste uitkijkpunten langs de Fish River Canyon, waar het landschap zich ontvouwt in panoramische pracht. Onze ervaren gids begeleidt je, ontrafelt de boeiende geologie die deze magnifieke kloof vormt. Onderdompel jezelf in een ontdekkingsreis, waar elke stap de geheimen onthult van de diepe geschiedenis van de aarde. Welkom in een dag van verkenning, waar de uitgestrektheid van de Fish River Canyon jouw speeltuin van verwondering en inzicht wordt.

Dag 4: De woestijn en de canyon

Ons avontuur voert ons naar het noorden, door een betoverend en afgelegen woestijnlandschap. Terwijl we navigeren door dit boeiende landschap, ontvouwt zich de ruige schoonheid, waardoor een achtergrond van adembenemende vergezichten ontstaat. Onze bestemming: een prachtige privégastenboerderij die de tand des tijds heeft doorstaan. Opgericht in 1899 is deze historische oase in de woestijn een waarachtige schatkamer van verhalen. Nestel je in zijn gastvrije omhelzing, terwijl de charme van lang vervlogen tijden naadloos samenvloeit met modern comfort. Dit verborgen juweel heeft zijn plaats verdiend als een van onze gekoesterde accommodaties over de uitgestrektheid van Afrika. Naarmate de dag ten einde loopt, dompel jezelf onder in de sereniteit van dit unieke toevluchtsoord, waar geschiedenis, natuur en gastvrijheid samenkomen om een onvergetelijk hoofdstuk in je reis te creëren.

Dag 5: Ontmoeting met Contrasten en Bewondering voor Extremen

Een boeiende trip brengt ons naar het gerenommeerde Namib-Naukluft National Park, een landschap dat inspiratie belichaamt. Het park ontvouwt zich met imposante zandduinen, versierd met sporadische oryx en kameeldoornbomen, waardoor een scene van scherpe contrasten en extremen ontstaat. Onze route naar deze iconische bestemming is een opwindende odyssee door adembenemend landschap, en belooft een zintuiglijke ervaring die het gewone overstijgt. Verken de buitenaardse schoonheid van Deadvlei, een surreëel landschap dat onsterfelijk is gemaakt in ontelbare Namibische brochures. Elke stap in deze etherische omgeving onthult de essentie van de unieke aantrekkingskracht van Namibië. Naarmate de dag overgaat in de avond, maak je klaar om de betoverende zonsondergangen te aanschouwen die dit buitengewone terrein sieren. Dit is een dag van contrasten en extremen, waar de grootsheid van de natuur zich ontvouwt in elke verschuivende duin en door de zon gekuste horizon. Welkom in een rijk waar het verhevene het surreële ontmoet, en elke moment een meesterwerk schildert tegen het doek van de Namibische lucht.

Zonsondergangen hier moet je zien om te geloven.

Dag 6: Woestijn aan de Oceaan

Een opmerkelijke dag terwijl we de Steenbokskeerkring oversteken op weg naar de Atlantische Oceaan, op weg naar de kustplaats Swakopmund - een stad vereeuwigd in de opnames van Mad Max - Fury Road. Een dag van pittoreske landschappen ontvouwt zich, leidend door uitgestrekte valleien die smeken om ontdekking. De route is versierd met betoverende taferelen: kuddes zebra's sieren de uitgestrekte valleien, en af en toe maakt de elegante oryx zijn opwachting. Als het geluk ons toelacht, kunnen we zelfs getuige zijn van de schouwspelen van zwermen roze flamingo's, die onze nadering naar de Atlantische Oceaan aankondigen. Dit is een dag van contrasten, waar de woestijn naadloos overgaat in de oceaan, en elke bocht in de weg een nieuw facet van de diverse schoonheid van Namibië onthult. Terwijl we reizen naar de kusthaven van Swakopmund, laat de aantrekkingskracht van het landschap je zintuigen boeien, waardoor dit opnieuw een onvergetelijk hoofdstuk wordt in onze verkenning van de wonderen van Namibië.

Dag 7: Skeleton Coast en leeuwen

De schilderachtige reis naar het noorden langs de Atlantische kust omvat onze eerste stops, waaronder het verkennen van het spookachtige wrak van de Zelia en de levendige zeehondenkolonie bij Cape Cross. Als we de kustlandschappen achter ons laten, wagen we ons oostwaarts, de gebieden van de Himba- en Herero-stammen binnen. De rit door dit afgelegen gebied is een ervaring van ongeëvenaarde eenzaamheid, omringd door adembenemend landschap. Terwijl we dit uitgestrekte en afgelegen landschap doorkruisen, onthult elke bocht in de weg een panorama van adembenemende schoonheid. Onze dag bereikt een hoogtepunt met een opmerkelijke activiteit laat in de avond, met de belofte van een ontmoeting met de majestueuze leeuwen. Deze unieke ervaring voegt een vleugje magie toe aan een reeds buitengewone dag. Van de raadselachtige Skeleton Coast tot de wilde rijken van de stammen van Namibië, wordt vandaag een levendig tapijt van avontuur en ontdekking.

Dag 8: Big5 Game Safari

Om onze eetlust op te wekken, beginnen we de dag met een ochtendsafari over de savanne van het Okonjati Game Reserve, nog voor het ontbijt. Aanschouw de ongelooflijke diversiteit aan soorten die dit reservaat hun thuis noemen - van prachtige vogels tot zeldzame roan- en sabelantilopen, olifanten, witte en zwarte neushorens, giraffen, zebra's en talloze andere fascinerende wezens. Geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet dat onze reis vooruit stuwt. Terwijl we onze expeditie voortzetten, de gravelwegen van Namibië trotserend, ontvouwt het landschap zich en onthult de ongetemde schoonheid die dit buitengewone land kenmerkt. Tegen het midden van de middag arriveren we in het gerenommeerde Etosha National Park, een toevluchtsoord vol ongeëvenaarde ontmoetingen met wilde dieren. Welkom bij een dag van wildspektakel, waar elke ontmoeting een penseelstreek is op het doek van de natuurwonderen van Namibië. Van de levendige kleuren van de savanne tot de majestueuze aanwezigheid van iconische soorten, dit is een hoofdstuk in je reis dat belooft te worden ingekerfd in het geheugen van je Namibische odyssee.

Dag 9: De Betoverende grote witte plaats: Etosha

Stap in een dag ondergedompeld in de wonderen van het Etosha National Park, waar de magie zich ontvouwt van zonsopgang tot zonsondergang. Doorkruis de diverse landschappen van het park, waar elke hoek een nieuw tableau van wilde dieren onthult. Van het subtiele ochtendlicht tot de gouden tinten van de Afrikaanse zonsondergang, is elk moment een uitnodiging om de ongetemde schoonheid te aanschouwen die Etosha kenmerkt. Vandaag is meer dan een safari; het is een verkenning van de grootsheid van de natuur in een van de meest iconische wildreservaten van Afrika. Laat het ritme van het land je gids zijn, waar elke waarneming een verhaal wordt en elke ontmoeting een hoofdstuk in jouw persoonlijke safariverhaal. Dit is Etosha - een rijk waar de wildernis regeert en elke hartslag de puls van Afrika weerspiegelt.

Dag 10: De Essentie van Traditioneel Afrika

Terwijl we afscheid nemen van de betoverende landschappen van Etosha, vervolgt onze reis zich naar het noorden, de indrukwekkende Kavango-regio in. Hier stappen we, volgens sommigen, in wat vaak wordt omschreven als "traditioneel" Afrika. Stel je kleine dorpen voor, versierd met ronde hutten van modder en gras, kunstig versierd met lokaal vervaardigde houtsnijwerken. Ons verblijf voor de nacht ontvouwt zich aan de rustige oevers van de Okavango-rivier, een sereen toevluchtsoord net een zucht verwijderd van het uitgestrekte Angola aan de overkant. Naarmate de dag overgaat in de nacht, dompel je onder in de sfeer van een voorbije tijd, waar het kloppend hart van traditioneel Afrika weerklinkt in elk geritsel van het gebladerte langs de rivieroever. Welkom in een nacht waar de tijd lijkt stil te staan, en de essentie van de culturele rijkdom van Afrika je omhult in haar warme omhelzing.

Dag 11: De magie en betovering van Afrika

Maak je klaar voor een absoluut hoogtepunt terwijl we vandaag beginnen aan onze reis naar Oost-Caprivi, de grensregio tussen Namibië en Botswana aan de rand van het Mudumu National Park. Deze weelderige wildernis, versierd met rivierbossen, moerassen en open bossen, dient als toevluchtsoord voor een scala aan wildlife. Onze nacht vindt onderdak in een luxe Bush Lodge, een accommodatie geschikt voor royalty. Voel de magie zich ontvouwen terwijl we de wonderen van de Zambezi-waterwereld verkennen. Er hangt een onuitsprekelijke charme in deze noordelijke sferen, die je zintuigen betovert bij elke ademhaling. Onze middag gamedrive belooft een ontmoeting met het buitengewone, in de hoop enorme kuddes olifanten te aanschouwen tegen de levendige tinten van een zonsonderganghemel. Dit, beste reiziger, is meer dan een reis; het is een werkelijk magische Afrikaanse ervaring die betoverende verhalen in het hart van je avontuur grift.

Dag 12: De Majestueuze Victoriawatervallen: The Victoria Falls

Vandaag markeert een overgang naar nieuwe sferen terwijl we speels flirten met grenzen en de betoverende wateren van de "grote Zambezi" rivier bevaren. Onze bestemming: Zambia en de adembenemende Victoriawatervallen. Laat de zachte stromingen van de Zambezi ons leiden naar de donderende waterval die de Victoriawatervallen is. Terwijl we Zambia binnenkomen, verwacht de opwinding die voorafgaat aan een ontmoeting met een van de meest magnifieke wonderen van de natuur. Vandaag ontvouwt de reis zich onder het waakzame oog van de Zambezi, ons leidend naar de grandeur van de Victoriawatervallen, waar de essentie van de kracht en schoonheid van Afrika samenkomen in een adembenemend spektakel.

Dag 13:  De Essentie van de Victoriawatervallen: Zambia - Zimbawe - Zambezi - Victoria Falls

Duik in een dag van verkenning terwijl we de pracht van deze iconische watervallen onthullen. Laat je onderdompelen in het Falls National Park en maak een ontspannen wandeling om de neerdalende schoonheid vanuit verschillende perspectieven te aanschouwen. Neem alternatief deel aan tal van activiteiten die een adrenalinekick beloven, van bungeejumpen en tokkelen tot serene cruises en schilderachtige vluchten. Overweeg een bezoek aan het iconische Victoria Falls Hotel voor een heerlijk drankje in de namiddag en geniet van de historische charme die deze betoverende locatie kenmerkt. Bij zonsondergang sluit je je aan bij ons voor een avondreflectie, waar we samenkomen om terug te kijken op de ongelooflijke odyssee door Afrika. Deze dag is niet zomaar een intermezzo; het is een viering van het opmerkelijke avontuur dat zich heeft ontvouwen onder de betoverende sluier van de Victoriawatervallen.

Dag 14: Een Pauze in het Paradijs

Laat jezelf onderdompelen in een paar extra dagen te midden van de betoverende aantrekkingskracht van de Victoriawatervallen, waar je je kunt laten meeslepen door de aanhoudende betovering. 

De keuze is aan u – elegant terugvliegen naar huis of, voor degenen die geboeid zijn door de aantrekkingskracht van avontuur, morgen weer bij ons aansluiten als we deze buitengewone Afrikaanse odyssee hervatten. Met eindbestemming Kaapstad. 

Laat deze onderbreking een toevluchtsoord van rust zijn, waar het weergalmende geluid van de watervallen harmonieert met je reflecties op de adembenemende hoofdstukken van deze opmerkelijke reis. Het verhaal is aan jou om voort te zetten; het ritme van Afrika nodigt uit tot nog een dans. 

Indien u ervoor kiest om samen met ons terug te reizen,  

kan u het vervolg van deze reis  binnenkort vinden onder
"Back from Livingstone"

Voordelen van deze manier van reizen

• Ontspanning: Leun achterover en geniet van de reis terwijl wij het rijden verzorgen en u naar de beste plekken gidsen. U kunt volledig ontspannen en opgaan in de ervaring.

• Zorgeloos: Geen gedoe met het huren van een auto of zorgen over navigatie. We hebben de expertise en kennis om de routes te navigeren zonder dat u kaarten of GPS-apparaten nodig heeft.

• Voorkom verdwalen: Met onze ervaren chauffeurs kunt u erop vertrouwen dat u niet zult verdwalen of aan de verkeerde kant van de weg zult rijden. Wij zorgen voor de routebeschrijving en zorgen voor een vlotte reis.

• Brandstofkosten inbegrepen: De kosten van brandstof zijn inbegrepen in uw pakket, waardoor u geen aparte kosten heeft en een duidelijke schatting heeft van uw vakantie-uitgaven.

• Lokale kennis: Onze chauffeurs hebben uitgebreide lokale kennis en kunnen waardevolle inzichten, aanbevelingen en informatie bieden over de bestemmingen die u bezoekt. U heeft gedurende de hele reis een deskundige gids tot uw beschikking.

• Veiligheid gegarandeerd: Uw veiligheid staat bij ons voorop. We nemen de nodige voorzorgsmaatregelen om een veilige en beveiligde reis te waarborgen, zodat u met gemoedsrust kunt reizen.

• Transparante kostenraming: Met een georganiseerd vakantiepakket heeft u een duidelijke schatting van uw uitgaven. Dit stelt u in staat om uw reis effectief te plannen en budgetteren zonder onverwachte kosten. Al met al biedt deze manier van reizen gemak, gemoedsrust en de mogelijkheid om volop te genieten van uw vakantie zonder de stress en verantwoordelijkheden van het rijden en navigeren.

Extra informatie:

 • Voor deze reis maken wij uitsluitend gebruik van comfortabele Land Rover Discovery's.
 • De totale gereden afstand tijdens deze reis zal ongeveer 5000 kilometer bedragen.

In de prijs is inbegrepen:

 • 14 dagen accommodatie, met ontbijt en diner.
 • Alle accommodaties 4 & 3 sterren minimum
 • Alle vervoerskosten, brandstof, wegentaksen, chauffeur/gids
 • Toegangsprijzen voor:
 • Nationale parken
 • Game drives

- Activiteiten vermeld als inbegrepen

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vliegtickets.
 • Wij assisteren u graag bij het boeken van de tickets indien gewenst.
 • Eten (lunch), drinken en persoonlijke aankopen zijn niet inbegrepen
 • Fooien (10%) is aangeraden
 • Persoonlijke verzekering: ziekte, hospitalisatie, verloren goederen, …
 • Het is gebruikelijk dat de chauffeur/gids een fooi ontvangt na afloop van de reis, als de klant tevreden is uiteraard.
 • Persoonlijke uitgaven

Financieel:

Prijzen voor deze luxueuze avontuurlijke reis zijn op aanvraag. Vanaf 4500 Euro per persoon

Valuta anders dan de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR) die in het pakket wordt vermeld, is alleen ter referentie. De werkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van de wisselkoers op het moment van boeking of betaling.