Finding Livingstone 

18-09-2023

Een epische road-trip vanuit Kaapstad Zuid-Afrika door Namibië naar de Victoria Falls in Zimbabwe - Zambia. Voor deze reis gaat u over grensposten van Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zambia.  

Een epische road-trip 

vanuit Kaapstad Zuid-Afrika 

door Namibië naar de 

Victoria Falls 

in Zimbabwe - Zambia  

Tijdens deze volledig georganiseerde reis hoeft u zich geen zorgen te maken over een auto huren, rijden of veiligheid, wij verzorgen alles voor u tot in de puntjes. U hoeft zich ook niet te bekommeren over medereizigers of "bus-genoten": wij maken immers geen gebruik van busjes maar comfortabele 4x4 voertuigen (Land Rover) en reizen enkel met u en met u alleen. Afrika reizen zijn samengesteld met passie voor het land, de cultuur en de natuur.

Dag 1: Aankomst in Kaapstad.

Wij verwelkomen u op de luchthaven van Kaapstad en brengen u rechtstreeks naar uw accommodatie in Kaapstad. Vandaag ontmoet u uw gids-chauffeur en gaan we voor de briefing van de reis samen op welkomst diner in Kaapstad.

Dag 2: De Westkust - Namibia Route.

Na het vroege ontbijt begint ons avontuur. We laten de heldere lichten van Kaapstad achter ons en wisselen die voor de ruwe pracht van de Westkust en de Cederebergen. We kruisen in de late namiddag de landsgrens met Namibië.

Dag 3: Fish River Canyon

De Fish River Canyon of Visrivierkloof in Namibië is de op een na langste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. De kloof is circa 160 km lang, tot 27 km breed en is op sommige plaatsen tot 550 meter diep. Je wordt naar de twee belangrijkste uitkijkpunten langs de Fish River Canyon gebracht. Onze gids vertelt je alles over de fascinerende geologie van de kloof.

Dag 4: De woestijn en de canyon

We rijden noordwaarts door een spectaculair, afgelegen woestijnlandschap voordat we aankomen bij een prachtige private guest farm. Deze plek, gebouwd in 1899, is een ware oase in de woestijn en een van onze favoriete plekken om te verblijven in heel Afrika.

Dag 5: Contrasten en extremen

Vandaag bereiken we het wereldberoemde Namib – Naukluft National Park, een werkelijk inspirerend landschap van torenhoge zandduinen, bezaaid met af en toe een oryx en kameeldoornboom. De rit hierheen is spannend door een adembenemend landschap. We zullen het buitenaards en adembenemende landschap van de Deadvlei bezoeken, een afbeelding die voorkomt in vrijwel elke toeristische brochure die ooit voor Namibië is geproduceerd

Zonsondergangen hier moet je zien om te geloven.

Dag 6: Woestijn aan de Oceaan

We steken vandaag de Steenbokskeerkring over op weg naar de Atlantische Oceaan naar de badplaats Swakopmund waar Mad Max - Fury Road werd gefilmd. Vandaag is weer een schilderachtige overdaad terwijl we door uitgestrekte gapende valleien rijden, onderbroken door kleine kuddes zebra's en af ​​en toe een oryx en als we geluk hebben, zwermen roze flamingo's als we de Atlantische Oceaan naderen.

Dag 7: Skeleton Coast en leeuwen

Vandaag rijden we noordwaarts langs de Atlantische kust en stoppen om het wrak van de Zelia te bezoeken en de enorme zeehondenkolonie bij Cape Cross voordat we de kust achter ons laten en oostwaarts gaan naar de landen van de Himba- en Herero-stammen. Het rijden hier is zo afgelegen als maar kan en biedt een spectaculair landschap, aangevuld met onze spectaculaire en unieke laat avond activiteit, is dit een dag om nooit te vergeten.

Dag 8: Big5 Game Safari

Om de eetlust op te wekken trekken voor het ontbijt de savanne op om de grote verscheidenheid aan diersoorten die in het Okonjati Game Reserve rondzwerven, te observeren. Nergens elders in Namibië zie je zo'n diversiteit aan dieren, variërend van vogels tot de zeldzame Roan- en Sable-antilope, olifanten, witte en zwarte neushoorns, giraffen, zebra's en nog veel meer. Na het uitgebreide ontbijtbuffet, vervolgen we onze reis en we pakken de onverharde wegen van Namibië aan. We bereiken halverwege de middag het wereldberoemde Etosha National Park.

Dag 9: De grote witte plaats: Etosha

Vandaag gaan we van zonsopgang voor de ganse dag op safari in Etosha National Park

Dag 10: Traditioneel Afrika

We verlaten Etohsa en gaan verder naar het noorden in de machtige Kavango-regio, het is deze regio waar we wat sommigen "traditioneel" Afrika noemen tegenkomen. Kleine dorpjes bezaaid met rondavels van modder en gras en de sporen met houtsnijwerk. We overnachten aan de oevers van de Okavango-rivier, aan de andere kant daarvan ligt Angola...

Dag 11: De magie van Afrika

Een absoluut hoogtepunt is de rit vandaag als we Oost-Caprivi binnenrijden, de grensstreek tussen Namibië en Botswana aan de rand van het Mudumu National Park. Een weelderige wildernis met rivierbossen, moerassen en open bossen, dat een thuis biedt aan een overvloed aan dieren in het wild. We brengen een nacht door in een luxe Bush Lodge. We ervaren de wonderen van de Zambezi-waterwereld met accommodatie geschikt voor een koning. Er is een magie, een gevoel of een charme die je in vervoering brengt in deze noordelijke sferen. en maken een middag gamedrive, waarbij we hopelijk getuige zullen zijn van enorme kuddes olifanten bij zonsondergang. Het is een werkelijk magische Afrikaanse ervaring.

Dag 12: The Victoria Falls

Vandaag kruisen en flirten we met de landsgrenzen bereiken we via de "great Zambezi" rivier Zambia en de Victoria Falls.

Dag 13: Zambia - Zimbawe - Zambezi - Victoria Falls

We brengen de dag door met het verkennen van deze iconische watervallen, een wandeling door het Falls National Park of een overvloed aan andere activiteiten, zoals bungeejumpen, zip-lining, cruises en vluchten om er maar een paar te noemen. We kunnen het iconische Victoria Falls Hotel bezoeken voor een drankje in de middag en 's avonds nog even bijpraten over wat een ongelooflijk avontuur door Afrika dit is geweest.

Dag 14: Even verpozen

Breng nog een paar dagen door aan de Victoria Falls en vlieg terug of vertrek morgen met ons op het vervolg van deze adembenemende Afrika reis.

Indien u met ons terug reist, kan u het vervolg van deze reis  binnenkort vinden onder "Back from Livingstone"

Voordelen van deze manier van reizen

• Ontspanning: Leun achterover en geniet van de reis terwijl wij het rijden verzorgen en u naar de beste plekken gidsen. U kunt volledig ontspannen en opgaan in de ervaring.

• Zorgeloos: Geen gedoe met het huren van een auto of zorgen over navigatie. We hebben de expertise en kennis om de routes te navigeren zonder dat u kaarten of GPS-apparaten nodig heeft.

• Voorkom verdwalen: Met onze ervaren chauffeurs kunt u erop vertrouwen dat u niet zult verdwalen of aan de verkeerde kant van de weg zult rijden. Wij zorgen voor de routebeschrijving en zorgen voor een vlotte reis.

• Brandstofkosten inbegrepen: De kosten van brandstof zijn inbegrepen in uw pakket, waardoor u geen aparte kosten heeft en een duidelijke schatting heeft van uw vakantie-uitgaven.

• Lokale kennis: Onze chauffeurs hebben uitgebreide lokale kennis en kunnen waardevolle inzichten, aanbevelingen en informatie bieden over de bestemmingen die u bezoekt. U heeft gedurende de hele reis een deskundige gids tot uw beschikking.

• Veiligheid gegarandeerd: Uw veiligheid staat bij ons voorop. We nemen de nodige voorzorgsmaatregelen om een veilige en beveiligde reis te waarborgen, zodat u met gemoedsrust kunt reizen.

• Transparante kostenraming: Met een georganiseerd vakantiepakket heeft u een duidelijke schatting van uw uitgaven. Dit stelt u in staat om uw reis effectief te plannen en budgetteren zonder onverwachte kosten. Al met al biedt deze manier van reizen gemak, gemoedsrust en de mogelijkheid om volop te genieten van uw vakantie zonder de stress en verantwoordelijkheden van het rijden en navigeren.

Extra informatie:

 • Voor deze reis maken wij uitsluitend gebruik van comfortabele Land Rover Discovery's.
 • De totale gereden afstand tijdens deze reis zal ongeveer 5000 kilometer bedragen.

In de prijs is inbegrepen:

 • 14 dagen accommodatie, met ontbijt en diner.
 • Alle accommodaties 4 & 3 sterren minimum
 • Alle vervoerskosten, brandstof, wegentaksen, chauffeur/gids
 • Toegangsprijzen voor:
 • Nationale parken
 • Game drives

- Activiteiten vermeld als inbegrepen

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vliegtickets.
 • Wij assisteren u graag bij het boeken van de tickets indien gewenst.
 • Eten (lunch), drinken en persoonlijke aankopen zijn niet inbegrepen
 • Fooien (10%) is aangeraden
 • Persoonlijke verzekering: ziekte, hospitalisatie, verloren goederen, …
 • Het is gebruikelijk dat de chauffeur/gids een fooi ontvangt na afloop van de reis, als de klant tevreden is uiteraard.
 • Persoonlijke uitgaven

Financieel:

Prijzen voor deze luxueuze avontuurlijke reis zijn op aanvraag. Vanaf 4500 Euro per persoon

Valuta anders dan de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR) die in het pakket wordt vermeld, is alleen ter referentie. De werkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van de wisselkoers op het moment van boeking of betaling.