Kaapstad & Bush Safari - 5 dagen - 4 nachten

17-06-2023

Ervaar het ultieme betaalbare safari-avontuur zonder de rompslomp van het autorijden of je zorgen te maken over malaria. Onze meer daagse Zuid-Afrika tour biedt de ABSOLUTE TOP Big5 Safaribeleving in een veilige, malariavrije omgeving, met een toegewijde chauffeur die je op elke stap van de reis begeleidt. Sluit je bij ons aan voor een onvergetelijk avontuur dat je nog lang bij zal blijven.


Dag 1 - Bij aankomst op de internationale luchthaven van Kaapstad verwelkomt een van onze ervaren chauffeurs/gidsen u en brengt u in een van onze luxe SUV's naar uw accommodatie in het hart van de Moederstad. Tijdens de schilderachtige rit passeert u de historische wijk Bo-Kaap.

Afhankelijk van uw aankomsttijd hebben we een breed scala aan attracties en activiteiten om uit te kiezen. Van de iconische Tafelberg en het historische Robbeneiland tot de levendige wijk Bo-Kaap, prachtige stranden en schilderachtige uitkijkpunten, onze ervaren gidsen helpen u bij het kiezen van ervaringen die aansluiten bij uw interesses.

Kaapstad staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, met het adembenemende Kaapse Schiereiland, de Kirstenbosch Botanische Tuinen en talloze wijngaarden die enkele van 's werelds beste wijnen produceren. Onze gidsen zorgen ervoor dat uw reis naar Kaapstad onvergetelijk wordt, met voor elk wat wils.

  

Dag 2 - We verlaten de Moederstad, Kaapstad, bij het krieken van de dag. Onze reis brengt ons noordoostwaarts over bergen, langs wijngaarden en over de Route 62 naar het charmante stadje Oudtshoorn, gelegen in de Klein Karoo. Oudtshoorn is de thuisbasis van de struisvogelindustrie van Zuid-Afrika en de wereldberoemde Cango-grotten. Na de lunch en het spotten van de nijlpaarden zijn we klaar voor onze eerste bush safari. U kunt echte Karoo-vegetatie verwachten vanuit onze open safarivoertuigen. Ons uitgebreide scala aan dieren omvat nijlpaarden, giraffen, elanden, zebra's, buffels, springbokken en nog veel meer. De duur van onze bush safari is ± 2 uur. Halverwege de safari is er een pauze bij een van onze schilderachtige uitkijkpunten. Deze bieden een panoramisch uitzicht van 360° op het gebied en de Swartberg Mountains. Diner bij de dam.

 

Dag 3 - Voor het ontbijt wacht ons een ochtendlijke bush safari, op zoek naar neushoorns, giraffen, elanden, zebra's, buffels, springbokken en meer...

Na het ontbijt rijden we richting de Swartberg Mountains voor ons begeleid bezoek aan de beroemde Cango-grotten. Dit grottenstelsel, dat 20 miljoen jaar oud is, bestaat uit een reeks verborgen kamers diep uitgesneden in een dikke kalksteenlaag.

We keren terug naar de dam voor de lunch, gevolgd door onze olifantenervaring. Optioneel * (R650 pp) gevolgd door een leeuwenervaring. Een getrainde wildwachter voert de leeuwen terwijl gasten ze kunnen bekijken. Het is raadzaam om een camera bij de hand te hebben. Bovendien zal de wildwachter de gasten volledig informeren over belangrijke aspecten van leeuwen in het algemeen.

Diner bij de dam.

Dag 4 - Na een rustige nacht in het prachtige Klein Karoo-gebied beginnen we onze reis terug naar Kaapstad via de iconische Route 62, die prachtige uitzichten biedt op de bergen, valleien en wijngaarden van de regio. Maar ons avontuur is nog lang niet voorbij, want onze route voert ons door enkele van de meest schilderachtige plekken in Zuid-Afrika.

Onze eerste stop is bij het beruchte Ronnie's Sex Shop, een iconische wegrestaurant-bar die een populaire toeristische attractie is geworden. Hier kunt u even pauzeren en genieten van de eigenzinnige sfeer terwijl u van wat verfrissingen geniet.

We vervolgen onze reis door adembenemende bergpassen die panoramische uitzichten bieden op het omringende landschap, waaronder dramatische kliffen en valleien. Terwijl we richting de kust gaan, maken we een stop bij Stoney Point, de thuisbasis van een van de grootste pinguïnkolonies in Zuid-Afrika. Onze schilderachtige route gaat verder langs de beroemde Whale Route, waar u in het walvisseizoen (juni tot november) zuidkapers kunt spotten in de oceaan beneden. De Whale Route biedt ook adembenemende uitzichten op de ruige kustlijn, ongerepte stranden en charmante kustplaatsen.

Uiteindelijk brengt onze reis ons terug naar Kaapstad, waar we ons bush-avontuur zullen afronden. Deze reis biedt een perfecte mix van natuurlijke schoonheid, ontmoetingen met wildlife en culturele ervaringen, waardoor het een onvergetelijke manier is om de West-Kaap regio van Zuid-Afrika te verkennen.

 

Dag 5 – Kaapstad is een prachtige kuststad in Zuid-Afrika die een unieke mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid biedt. Tijdens onze met chauffeur en gids begeleide tours door Kaapstad kunt u uw eigen activiteiten kiezen. Onze chauffeur/gids brengt u overal waar u maar wilt. Sommige toegangsprijzen zijn niet inbegrepen*. Hier zijn enkele van de topattracties en activiteiten die u zou moeten overwegen:

Tafelberg: Een bezoek aan Kaapstad is niet compleet zonder met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg te gaan. Eenmaal boven wordt u getrakteerd op prachtige uitzichten op de stad en de omliggende kustlijn.

Robbeneiland: Dit kleine eiland ligt vlak voor de kust van Kaapstad en herbergt een voormalige gevangenis waar Nelson Mandela vele jaren werd vastgehouden. Een rondleiding over het eiland biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van Zuid-Afrika en de strijd tegen apartheid.

Bo-Kaap: Deze kleurrijke wijk in Kaapstad is de thuisbasis van de moslimgemeenschap van de stad en staat bekend om zijn felgekleurde huizen en smalle geplaveide straatjes. Een wandeling door Bo-Kaap is een geweldige manier om de culturele diversiteit van de stad te ervaren.

Kirstenbosch Botanische Tuinen: Deze prachtige tuinen liggen aan de voet van de Tafelberg en herbergen duizenden soorten planten en bloemen. Een rondleiding door de tuinen is een geweldige manier om meer te leren over de unieke flora en fauna van Zuid-Afrika.

V&A Waterfront: Dit levendige havengebied is de thuisbasis van talloze winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Een rondleiding door de Waterfront is een geweldige manier om de energie en opwinding van het watergebied van Kaapstad te ervaren.

Kaapse Schiereiland: Een rit langs het prachtige Kaapse Schiereiland is een must-do activiteit in Kaapstad. De rit voert u langs prachtige stranden, ruige kliffen en schilderachtige uitkijkpunten zoals Kaap de Goede Hoop en Chapman's Peak Drive.

Wijnproeverij: Kaapstad is omringd door talloze wijngaarden die enkele van 's werelds beste wijnen produceren. Een begeleide tour door een lokale wijngaard is een geweldige manier om de wijncultuur van de regio te ervaren en enkele heerlijke wijnen te proeven.

Dit zijn slechts enkele van de vele activiteiten en attracties die Kaapstad te bieden heeft. Onze begeleide tours zijn een geweldige manier om het beste van de stad te ervaren en meer te leren over de rijke geschiedenis en cultuur van Zuid-Afrika.

Aan het einde van de dag zal onze chauffeur u afzetten op de luchthaven of de locatie van uw keuze in Kaapstad.

Tarieven vanaf:

Groep van 6 personen: 890 euro per persoon 

Groep van 4 personen: 1.010 euro per persoon 

Groep van 2 personen: 1.300 euro per persoon 

Inbegrepen: • Ophalen en afzetten bij accommodatie/luchthaven/centraal punt in Kaapstad • Alle transport • Alle accommodatie 4* (4 nachten) • Gekwalificeerde reisbegeleider • Lunch op dag 2 en 3 • Diner op nachten 2 en 3 • Ontbijt op dag 2, 3, 4 en 5 • Luxe voertuig met airconditioning en chauffeur • 2 Bush Safaris - Olifantenervaring - Begeleid bezoek aan de Cango-grotten - Bezoek aan het pinguïnreservaat - Activiteit naar keuze: struisvogelfarm, wijnproeverij of bezoek aan Cango Wildlife Ranch - Dag/nacht deskundige chauffeur/gids in Kaapstad.

Niet inbegrepen: • Drankjes • Persoonlijke uitgaven • Tips • Maaltijden anders dan vermeld Optionele activiteiten en extra toegangsprijzen*: • Meerkat Safari R620 pp • Leeuwen Voederervaring R520 pp • Nachtrit R520 pp • Cheetah-ervaring (Op verzoek, andere activiteiten zullen worden overgeslagen) • Kabelbaan naar de Tafelberg R395 pp (prijs is slechts een indicatie) • Kirstenbosch Botanische Tuinen R90 pp (prijs is slechts een indicatie) • Robbeneiland veerboot en rondleiding R600 pp (prijs is slechts een indicatie) • Toegangsprijs Cape Point / Kaap de Goede Hoop R360 pp (prijs is slechts een indicatie)

Wat mee te nemen: • Een camera om geweldige foto's te maken! • Geld om cadeautjes te kopen voor thuisblijvers • Zonnebrandcrème (het kan erg warm worden in de zomer) • Warme kleding voor de wintermaanden • Veel positiviteit en goede vibes!

Voorwaarden, moeilijkheidsgraad en speciale verzoeken: • Deze reis vereist minimaal 2 deelnemers • De fysieke activiteit van deze tour is laag • Informeer ons als u vegetariër, veganist of andere dieetbeperkingen heeft • Als u wilt dat we uw tour aanpassen aan uw behoeften, budget of als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Voor deze trip kunnen extra dagen en onnoemelijk veel aanpassingen.