Malariavrije Safari Avonturen: Een 10-daagse Safari reis inclusief Kaapstad

12-06-2024

Een onvergetelijke reis van 10 dagen, waarbij je game viewing safaris, een schilderachtige verkenning van Route 62 en betoverende avonturen in Kaapstad zult ervaren. Laat de zorgen over autorijden, veiligheid en autohuur achterwege, want wij hebben alles tot in de puntjes geregeld voor jouw comfort. Geniet bovendien van de flexibiliteit om de reis aan te passen aan jouw voorkeuren en budget. Laten we samen aan dit buitengewone avontuur beginnen!

Dag 1: Aankomst in Kaapstad

 Onze shuttle service staat klaar op de luchthaven om je een warm welkom in Zuid-Afrika te geven. Afhankelijk van je aankomsttijd, maken we een korte rondleiding door het stadscentrum van Kaapstad voordat we je via het hart van de historische wijnlanden naar Montagu brengen, aan de rand van de Klein Karoo, naar de stad van rozen, wijn en Muskadel: Montagu.

Inclusief maaltijden: geen 

Inbegrepen activiteiten: afhankelijk van aankomsttijd: korte bezoek aan Kaapstad 

Optionele activiteiten: n.v.t. 

Reisroute, afstand en tijd: Kaapstad - Montagu 230 km +/- 3 uur 

Overnachting: Montagu ***

Dag 2: Acclimatiseren met een Wijnproeverij Tour in de Robertson Wine Valley 

We bezoeken maximaal 4 wijnhuizen, elk met zijn eigen unieke stijl. Deze variëren van grote wijnhuizen die miljoenen liters per jaar produceren tot kleinere waar je je eigen wijn kunt maken, bottelen en labelen.

Inclusief maaltijden: Ontbijt 

Inbegrepen activiteiten: Wijnproeverij bij verschillende landgoederen 

Optionele activiteiten: riviercruise (indien het weer het toelaat) R100 pp 

Reisroute, afstand en tijd: Robertson Wine Valley +/- 4 - 5 uur - 90 km 

Overnachting: Montagu ***

Dag 3: Verkenning van Route 62 en de Karoo

We verlaten Montagu, het begin van Route 62 - de langste wijnroute - vroeg in de ochtend. Reizend langs majestueuze bergen werken we verder richting de Grote Karoo, met een tussenstop bij Ronnie's Sex Shop, een bar in the middle of nowhere. Oudtshoorn is de thuisbasis van de struisvogelfarmindustrie van Zuid-Afrika en de wereldberoemde Cango Caves. Na de lunch en het spotten van de nijlpaarden, zijn we klaar voor onze eerste bush safari. Je kunt een echte Karoo-vegetatie ervaren vanuit onze open game-viewing voertuigen. Onze brede scala aan dieren omvat nijlpaarden, giraffen, elanden, zebra's, buffels, springbokken en nog veel meer. De duur van onze bush safari's is ongeveer 2 uur. Ongeveer halverwege de safari is er een pauze voor een verfrissing op een van onze schilderachtige uitkijkpunten, met een panoramisch uitzicht op het gebied en de Swartberg Mountains. Diner aan de dam.

Inclusief maaltijden: Ontbijt - Lunch - Diner

Inbegrepen activiteiten: Bezoek aan Ronnie's Sex Shop 

Optionele activiteiten: Bezoek aan een struisvogelfarm (indien de tijd het toelaat)

Reisroute, afstand en tijd: Route 62 +/- 4 - 5 uur - 400 km

Overnachting: In het privé Game Reserve ****

Dag 4: Ochtend Bush Safari en Verkenning van de Cango Caves 

Voor het ontbijt wacht onze ochtend bush safari op ons, op zoek naar neushoorns, giraffen, elanden, zebra's, buffels, springbokken en meer. Na het ontbijt rijden we naar de Swartberg Mountains voor een rondleiding door de beroemde Cango Caves. Het 20 miljoen jaar oude Cango Caves-systeem bestaat uit een reeks verborgen kamers die diep zijn uitgehouwen in een dikke kalksteenrotslaag. We keren terug naar de dam voor de lunch, gevolgd door onze olifantenervaring. Diner aan de dam.

Inclusief maaltijden: Ontbijt - Lunch - Diner

Inbegrepen activiteiten: begeleid bezoek aan de Cango grotten - Busch Safari Game drive - Olifanten ervaring

Optionele activiteiten: Leeuwenervaring +/- R650 pp

Reisroute, afstand en tijd: N.v.t. 

Overnachting: In het privé Game Reserve ****

Dag 5: Betoverende Giraffe Walk in het Hart van de Klein Karoo

Na een rustige nacht in de Klein Karoo en een heerlijk ontbijtbuffet, beginnen we aan een korte reis naar een werkelijk unieke en betoverende ervaring: de Giraffe Walk. Gelegen op een prachtig 2000 hectare groot wildreservaat met de prachtige Swartberg Mountain Range als achtergrond, een werelderfgoedlocatie, belooft dit avontuur romantiek en verwondering. Onder leiding van deskundige rangers wandelen we hand in hand door het pittoreske terrein, komen we dichtbij de gracieuze giraffen in hun natuurlijke habitat. Hun elegante bewegingen door de gouden graslanden creëren een betoverend uitzicht, waardoor deze intieme ontmoeting echt onvergetelijk wordt. Deze magische wandeling te midden van majestueuze giraffen, met panoramisch uitzicht op de Swartberg Mountains, biedt een perfecte mix van romantiek en avontuur, en zorgt voor een unieke en diep ontroerende verbinding met de natuur.

Inclusief maaltijden: Ontbijt - Diner 

Inbegrepen activiteiten: Giraffe Walk, Bush Safari Game drive 

Optionele activiteiten: N.v.t. 

Reisroute, afstand en tijd: Off-road 1,5 uur - 90 km 

Overnachting: In het privé Game Reserve ****

Dag 6: Van safari charme naar  Big 5 safari. 

Na een heerlijk ontbijt ontvouwt onze reis zich richting de betoverende Indische Oceaan. Onderweg worden we getrakteerd op panoramische vergezichten over het pittoreske platteland, waar rollende heuvels, schilderachtige boerderijen en majestueuze bergen een adembenemend landschap schilderen in contrast met de Oceaan. Bij onze aankomst in de middag lokt het avontuur als we het hart van de wildernis induiken met een spannende Big 5-safari. Genesteld in de ongetemde schoonheid van de Tuinroute, zullen we het voorrecht hebben om Afrika's meest iconische wilde dieren te ontmoeten in hun natuurlijke rijk. Met harten vol opwinding zullen we aan deze opwindende expeditie beginnen, vol verwachting om de majestueuze leeuwen, indrukwekkende olifanten, imposante giraffen, imposante neushoorns, formidabele buffels en ongrijpbare luipaarden te zien. Het is weer een safaribeleving die alle verwachtingen overtreft, belooft onvergetelijke momenten en herinneringen die in de kern van onze reis zijn gegrift.

Inclusief maaltijden: Ontbijt - Diner 

Inbegrepen activiteiten: Big 5 Safari Game drive 

Optionele activiteiten: N.v.t. 

Reisroute, afstand en tijd: Tuinroute 1,5 uur - 120 km 

Overnachting: In het privé Game Reserve ****

Dag 7: Kustsafari en Walvisserenade

Een Dag van Natuurwonderen Vandaag markeert weer een onvergetelijke moment als we beginnen aan een Big5 safari door een uitgestrekt reservaat, bruisend van een ongelooflijke verscheidenheid aan wilde dieren. Bereid je voor om neushoorns, leeuwen, olifanten, giraffen, cheeta's en meer te ontmoeten! Hou je zintuigen scherp en je camera gereed - je weet nooit welke betoverende aanblik er om de volgende bocht verschijnt. Terwijl we het reservaat doorkruisen, stem af op het symfonie van de natuur met meer dan 200 vogelsoorten die de lucht vullen met hun betoverende melodieën.

Inclusief maaltijden: Ontbijt

Inbegrepen activiteiten: Big 5 Safari Game drive

Optionele activiteiten: Bezoek aan Kaap Agulhas, het zuidelijkste punt van Afrika (voegt 2 tot 3 uur reistijd en 100 km toe) 

Reisroute, afstand en tijd: Tuinroute 3,5 uur - 315 km 

Overnachting: In het centrum van Hermanus ****

Dag 8: Pinguïns, Walvisroute, False Bay - Kaap de Goede Hoop – Kaapstad 

Langs de schilderachtige Botrivier Lagoon rijden we naar de beroemde Walvisroute, die ons leidt naar de authentieke pinguïnkolonie van de Kaap in Stoney Point. Verder langs wat door velen is beschreven als een van de meest prachtige kustroutes, komen we aan in Gordons Bay, verscholen aan de voet van de Hottentots Mountains. Als False Bay plaatsmaakt voor de majestueuze Kaap de Goede Hoop, volgen we de adembenemende kustweg naar het Kaap de Goede Hoop National Park. Dit iconische punt markeert het kruispunt waar een schip begint aan zijn reis meer oostwaarts dan zuidwaarts. Vanaf de historische vuurtoren slingert ons pad door het betoverende Kaapse Schiereiland, uiteindelijk terug naar de bruisende stad Kaapstad.

Inclusief maaltijden: Ontbijt 

Inbegrepen activiteiten: Bezoek aan het Pinguïnreservaat, toegang tot het Kaap de Goede Hoop Park 

Optionele activiteiten: Kabelbaanrit: R50 - R75

Reisroute, afstand en tijd: Tuinroute - Walvisroute 235 km +/- 3 uur

Overnachting: In het centrum van Kaapstad ****

Dag 9: Verkenning van Kaapstad - Tafelberg Avontuur 

Je toegewijde chauffeur/gids staat tot je dienst voor een dag vol verkenning in en rond Kaapstad, met het reisplan afgestemd op de weersomstandigheden. Hoogtepunten van de dag zijn de iconische Hop-on Hop-off Bus tour, een beklimming naar de top van de Tafelberg voor ongeëvenaarde uitzichten, een wandeling door de weelderige Kirstenbosch Botanische Tuinen, een bezoek aan de kleurrijke Bo-Kaap wijk, en de optie om excursies te maken naar Robbeneiland, Franschhoek, Stellenbosch en meer.

Inclusief maaltijden: Ontbijt 

Inbegrepen activiteiten: Chauffeur/gids met voertuig blijft bij je om je te brengen waar je wilt, wanneer je wilt, te bespreken met de chauffeur/gids volgens je persoonlijke interesse en de weersomstandigheden. 

Optionele activiteiten: Hop on Hop off bus vanaf +/- R225 pp Kabelbaan Tafelberg vanaf +/- R 380 pp 

Reisroute, afstand en tijd: Kaapstad

Dag 10: Vaarwel - Shuttle naar de Internationale Luchthaven van Kaapstad 

Na afloop van onze opmerkelijke reis staat onze shuttleservice klaar om je naar de Internationale Luchthaven van Kaapstad te brengen. Terugkijkend op de afgelopen 10 dagen, gevuld met onvergetelijke ervaringen, adembenemende landschappen en dierbare herinneringen, nemen we hartelijk afscheid van de schoonheid en warmte van Zuid-Afrika. Moge de echo's van onze avonturen blijven inspireren en verrijken op je levenspad vooruit. Goede reis, tot ziens.

Inclusief maaltijden: Ontbijt Inbegrepen activiteiten: Luchthavenshuttle Reisroute, afstand en tijd: Kaapstad 50 km

Voordelen van deze manier van reizen:

 • Je kunt achterover leunen en ontspannen terwijl wij rijden en je wijzen op alle beste plekken.
 • Geen behoefte om een ​​auto te huren
 • Geen noodzaak om kaarten te kopen of een GPS te huren, we kennen de weg
 • Geen zorgen over verdwalen of aan de verkeerde kant van de weg rijden
 • Brandstofkosten zijn inbegrepen
 • Altijd heb je een chauffeur/gids met lokale kennis tot je beschikking
 • Jouw veiligheid is onze zorg en onderdeel van ons bedrijf
 • Je hebt van tevoren een schatting van wat je georganiseerde vakantie-uitgaven zullen zijn.

Extra informatie:

 • Voor deze reis gebruiken we comfortabele, van airconditioning voorziene Land Rover Discovery's. Elke Land Rover kan tot 6 passagiers meenemen; hoe groter je groep, hoe lager de kosten per persoon zullen zijn.
 • Onze rondleidingen vinden plaats in een malariavrij gebied. Daarom zijn er geen anti-malariavoorzorgsmaatregelen nodig. Het wordt echter aanbevolen om insecten-werend middel mee te brengen tijdens de zomer.
 • Al onze chauffeurs/gidsen spreken vloeiend Engels en Nederlands.

Inbegrepen:

 • 10 dagen - 9 nachten accommodatie Bed & Breakfast in 4* accommodaties
 • Alle transport in luxe voertuigen, brandstofkosten, tolwegen en chauffeur/gids tijdens de reis.
 • Toegangsprijzen voor: Cango Caves, Stoney Point Penguin Colony, Kaap de Goede Hoop National Park
 • Alle Game drives,
 • Diner op dagen 3, 4, 5 & 6
 • Lunch op dagen 3 & 4

Niet inbegrepen:

 • Vliegtickets van en naar Kaapstad moeten door de gast worden geboekt en betaald. We kunnen helpen bij het boeken van tickets.
 • Eten (lunch, diners tenzij hierboven gemarkeerd als inbegrepen), drankjes en items die onderweg zijn gekocht, zijn niet inbegrepen en worden betaald door de gast, fooien (10% aanbevolen)
 • Persoonlijke verzekering (ziekte, verloren voorwerpen, ...)
 • Het is gebruikelijk dat de chauffeur een fooi krijgt na voltooiing van de reis, als de gasten tevreden waren.
 • Toegangsprijzen tot extra parken of attracties die hierboven niet zijn vermeld als inbegrepen
 • Persoonlijke uitgaven

Tarieven vanaf:  De tarieven hieronder zijn slechts een voorbeeld, contacteer ons voor de exacte prijzen

 • 1 persoon die alleen reist met privéchauffeur/gids is mogelijk, neem contact met ons op voor tarieven en details.
 • 2 personen: 56.000 ZAR / 2800 Euro / 3000 USD / 2400 GBP per persoon (gedeelde tweepersoonskamer)
 • 4 personen: 47.000 ZAR / 2300 Euro / 2500 USD / 2000 GBP per persoon (gedeeld voertuig)
 • 6 personen: 39.900 ZAR / 2000 Euro / 2150 USD / 1700 GBP per persoon (gedeeld voertuig)

De in de pakketprijs vermelde valuta anders dan de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR) is alleen ter referentie. De werkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van de wisselkoers op het moment van boeking of betaling. Het wordt aanbevolen om de huidige wisselkoersen te controleren en dienovereenkomstig omrekeningen te maken. De uiteindelijke betaling zal in Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR) moeten worden gedaan, tenzij anders aangegeven door de touroperator.