Touwsrivier

01-02-2024

Touwsrivier, gelegen in de West-Kaap provincie van Zuid-Afrika, is een schilderachtig spoorwegstadje aan de gelijknamige rivier. Met zijn historische spoorweggeschiedenis en prachtige ligging aan de voet van de Hex River Mountains, biedt Touwsrivier een aantrekkelijke en rustige omgeving voor bezoekers. Hier zijn enkele hoogtepunten en activiteiten in en rond Touwsrivier:

  1. Stoomtrein 'begraafplaats': Touwsrivier ontstond als gevolg van de aanleg van het spoorwegtraject Worcester - Matjiesfontein. Bezoek de stoomtrein 'begraafplaats' bij Touwsrivier - de Aar, waar u prachtige foto's kunt maken en herinneringen kunt ophalen aan de vroegere dagen van de spoorwegen.

  2. Hex River Pass: Maak een schilderachtige rit over de Hex River Pass en geniet van spectaculaire uitzichten op de bergen. In de winter kunnen de toppen bedekt zijn met sneeuw, waardoor het landschap nog indrukwekkender wordt.

  3. Route 62: Touwsrivier bevindt zich aan de beroemde Route 62, de langste wijnroute van Zuid-Afrika. Deze route biedt niet alleen wijngaarden, maar ook prachtige landschappen, vooral tussen juli en september wanneer de Karoo-bloemen in bloei staan.

  4. Anysberg Nature Reserve: Ontdek de natuurlijke pracht van het Anysberg Nature Reserve, bekend om het Kaapse fynbos, Rhenosterveld en vetplanten. Hier kunt u genieten van een verscheidenheid aan bloemen en uitzicht op het Karoo-landschap.

  5. Aquila Private Game Reserve: Op korte afstand van Touwsrivier ligt het Aquila Private Game Reserve, een malariavrij wildreservaat. U kunt hier game drives boeken om de lokale fauna te bewonderen, waaronder de Big Five, of te paard het terrein verkennen.

  6. Mitchell's Pass: Neem de schilderachtige route via Mitchell's Pass naar Ceres, waar u wordt getrakteerd op indrukwekkende rotsformaties en een overvloed aan vogelleven.

  7. Kagga Kamma reservaat: Verken het Kagga Kamma reservaat ten noorden van Touwsrivier, waar u oude San bushmen tekeningen kunt bewonderen die dateren tot wel 6000 jaar oud. Daarnaast zijn er unieke rotsformaties te ontdekken.

Touwsrivier biedt een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de prachtige Karoo-regio, met zijn gevarieerde landschappen, historische bezienswaardigheden en natuurlijke wonderen.