Umhlanga

01-02-2024

Umhlanga, gelegen aan de oostkust van Zuid-Afrika in de provincie KwaZulu-Natal, biedt een prachtige badplaatservaring met mooie stranden, uitstekende zwemmogelijkheden en een bruisende sfeer. Hier zijn enkele hoogtepunten en activiteiten die u kunt ervaren tijdens een bezoek aan Umhlanga:

  1. Umhlanga Strand: Geniet van de prachtige gouden stranden en de warme stroming van de Indische Oceaan. Het strand strekt zich uit over ongeveer 200 km en biedt uitstekende zwemmogelijkheden en de gelegenheid om te ontspannen.

  2. Gateway Theatre of Shopping: Verken het grootste winkelcomplex van Afrika, de Gateway Theatre of Shopping, waar u talloze winkels, restaurants, bars en entertainmentopties vindt.

  3. O'Connor Promenade: Maak een ontspannende wandeling langs de O'Connor Promenade, die zich uitstrekt van Durban View naar de Breakers. Onderweg passeert u bezienswaardigheden zoals de Umhlanga vuurtoren en de pier. De promenade biedt diverse eetgelegenheden en prachtige uitzichten.

  4. Valley of 1000 Hills: Ontdek het binnenland en de spectaculaire Valley of 1000 Hills, met de Inanda Dam en verborgen valleien in Zululand. Deze regio biedt een boeiend landschap en mogelijkheden voor dagtochten.

  5. Adventure Activities: Voor avontuurlijke reizigers zijn er activiteiten zoals boottochten langs de kust, surfen, duiken en zelfs airflips om de omgeving vanuit de lucht te bewonderen.

  6. uShaka Marine World: Breng een bezoek aan uShaka Marine World in Durban, een aquarium en themapark dat educatieve en vermakelijke ervaringen biedt over zeeleven.

  7. Sardine Run: Als u Umhlanga bezoekt in juni-juli, kunt u getuige zijn van de indrukwekkende sardientrek, ook bekend als de sardine run. Dit fenomeen trekt dolfijnen en andere zeedieren aan.

  8. Golf: Golfers kunnen genieten van diverse golfbanen in de nabije omgeving, waaronder banen in Ballito, Durban en Stanger.

  9. Walvissen spotten: Tijdens het seizoen is het mogelijk om walvissen te spotten langs de kust van Umhlanga.

Umhlanga biedt een perfecte mix van strandplezier, winkelen, avontuurlijke activiteiten en natuurlijke schoonheid, waardoor het een populaire bestemming is aan de oostkust van Zuid-Afrika.