Balito

01-02-2024

Ballito bevindt zich op ongeveer 30 minuten rijden van Durban aan de zogenaamde Dolphin Coast in de provincie KwaZulu-Natal. Vanaf de luchthaven van Durban is het ongeveer 40 minuten rijden naar deze kustplaats.

Langs de kust van Ballito worden regelmatig bottlenose-dolfijnen waargenomen. Deze dolfijnen geven de voorkeur aan het heldere en ondiepe water en komen dicht bij de kustlijn om te foerageren. Jaarlijks trekken ook walvissen voorbij op weg naar Mozambique, waar ze de zomermaanden doorbrengen.

Met een kustlijn van ongeveer 2,5 km beschikt Ballito over schone en veilige stranden. Het voornaamste strand is Willard Beach, dat de status van 'blauwe vlag' heeft. Het strand is voorzien van haaiennetten en strandwachten, evenals een goed uitgeruste EHBO-post. Surfers en bodyboarders maken vaak gebruik van dit strand, waar ook regelmatig wedstrijden worden georganiseerd. De temperatuur van het water in de Indische Oceaan kan eigenlijk het hele jaar door als warm worden beschouwd.

Voor wie wil vissen, is een visvergunning vereist, verkrijgbaar bij lokale postkantoren. Deze vergunning geeft echter geen toestemming om mosselen, kreeft en oesters te vangen. Daarvoor is een speciale vergunning van het Marine Permit Office in Durban nodig.

Ballito herbergt interessante kunstgalerijen zoals de Ballito Art Gallery en Kizo Art Gallery. Daarnaast zijn er grote winkelcentra zoals het Ballito Lifestyle Centre. Voor degenen die actief willen zijn, maar niet in het water, zijn er tal van mogelijkheden in de buurt, waaronder quadrijden, golfen, wandelen en zipline tours. Een bezoek aan de Crocodile Creek krokodillenboerderij behoort ook tot de mogelijkheden.

Uw Zuid-Afrikaanse vakantie begint bij Zuid-AfrikaReis.be.