Bathurst

01-02-2024

Bathurst ligt in het Cacadu-district van de Oost-Kaap provincie, tussen Grahamstown en Port Alfred. Met zijn uitstraling van een oud Engels dorp herbergt het de 'Pig and Whistle' pub, een van de oudste cafés in Zuid-Afrika, gelegen in het hart van het dorp.

De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan, waardoor het dorp door de jaren heen aan populariteit heeft gewonnen. Steeds meer mensen genieten van het landelijke leven, en veel kunstenaars hebben hier een perfecte plek gevonden om studio's te beginnen. Bezoek de knusse winkels, restaurants en studio's in Mainstreet.

Dankzij de ligging in het prachtige natuurreservaat 'Water's Meeting' en dicht bij de kust is Bathurst een favoriete bestemming voor toeristen. Activiteiten zoals het bezoeken van wildreservaten, het volgen van wandelroutes, kanoën op de Kowie-rivier, picknicken op schilderachtige plekken en het bewonderen van de vele vogels in dit gebied behoren tot de mogelijkheden.

Bathurst staat centraal in de ananasindustrie en herbergt 's werelds grootste ananas, met een hoogte van 17 meter. In deze reusachtige ananas bevindt zich een museum waar u via video's meer te weten kunt komen over de teelt van deze tropische vrucht. Vanaf hier geniet u ook van een adembenemend 360-graden uitzicht over de velden en de kust!

De culturele stad Grahamstown ligt op 45 minuten rijden (waar jaarlijks in juli een kunstfestival plaatsvindt), en in slechts 10 minuten bereikt u het kustplaatsje Port Alfred, een paradijs voor watersportliefhebbers.

Bathurst herbergt monumentale en nationale monumenten zoals de Bradshaw's Molen, de Wesleyan Kapel, de St. Johns Church en het Bathurst Agricultural Museum. Voor geschiedenisliefhebbers zijn er genoeg interessante gebouwen en locaties om te verkennen. Dit gebied stond ooit bekend als Frontier Country vanwege de vele conflicten tussen de Xhosa en Britse soldaten die hier hebben plaatsgevonden.