Bela-Bela

01-02-2024

Bela-Bela is een plaats in de provincie Limpopo, gelegen tussen Pretoria en Polokwane, binnen het Waterberg District. Vertaald betekent Bela-Bela 'kokend kokend' en verwijst naar de geothermische warmwaterbronnen. Hoewel velen nog steeds spreken van 'Warmbad', is sinds 2002 officieel de nieuwe naam Bela-Bela in gebruik.

De warmwaterbronnen werden ontdekt rond 1800 door een Tswana-stam die zich in dit gebied vestigde. Tegenwoordig vormen ze de meest bekende attractie van Bela-Bela. De bronnen produceren per uur maar liefst 22.000 liter water met een temperatuur van 52 graden Celsius.

Ontspan in de thermobaden en jacuzzi's met het heerlijk warme, mineraal- en zoutrijke water. Kinderen zullen genieten van de diverse activiteiten zoals glijbanen, een golfslagbad, waterskiën, waterfietsen, midgetgolf, een mini-kartbaan, en meer.

Houd er rekening mee dat het in het weekend en tijdens schoolvakanties druk kan zijn. Dagbezoekers zijn welkom tussen 7:00 en 17:00 uur, maar u kunt ook overnachten bij Forever Resorts Warmbaths.

Voor wie altijd al als Tarzan of Jane tussen de bomen heeft willen slingeren, is er Waterberg Zipline Adventures. Hier kunt u enkele uren slingeren in de prachtige natuur van het Waterberggebied onder deskundige begeleiding. Het is aan te raden om vooraf te reserveren.

Voor degenen die liever met beide benen op de grond blijven, biedt Bela-Bela vele wandelpaden variërend van enkele uren tot enkele dagen. Overweeg bijvoorbeeld de 'Wag 'n bietjie'-wandelpad, waar houten trekkershutten beschikbaar zijn voor overnachtingen.

Golfliefhebbers kunnen terecht bij Zebula Country Club, waar een door Peter Matkovich ontworpen golfbaan op hen wacht. Deze unieke baan biedt tijdens het golfen uitzicht op giraffes, zebra's, elanden, kudu's, gemsbokken, nyala's, blauwe wildebeesten en ander wild, omdat de baan is omgeven door bosveld.

Bela-Bela biedt ook diverse eetgelegenheden en een kleine bierbrouwerij voor liefhebbers, genaamd L'abri Fountain Brewery.