Botrivier

01-02-2024

Botrivier bevindt zich in de Overberg-regio van de West-Kaap provincie, gelegen aan de N2 op de hellingen van de Houwhoek Mountains. Omringd door wijngaarden en graanvelden, is het een pittoresk tussenstop voor reizigers van Kaapstad naar Caledon of Hermanus. Sinds 1890 heeft Botrivier een aantrekkelijke plek geboden om te overnachten, met het historische Bot River Hotel dat al sinds die tijd gasten verwelkomt. Hedendaags wordt het hotel vooral bezocht door rugzaktoeristen die hier een tussenstop maken met de BAZ Bus shuttle.

Terwijl het dorp zich langzaam ontwikkelt en meer activiteiten aantrekt, blijft de natuur de belangrijkste attractie van de regio. De rivier ontspringt aan de Theewaterskloofdam en stroomt gestaag richting de Botrivierlagune, een wetland waar veel watervogels zich thuis voelen en waar af en toe een kudde wilde paarden graast.

De wijnboerderijen, zoals Wildekrans, Beaumont Wijnen, Gabrielskloof en Goedvertrouw, hebben bijgedragen aan de bekendheid van Botrivier als wijnbestemming. Enkele lokale restaurants, waaronder de Shuntin' Shed, bieden de plaatselijke wijnen aan. Nabij het station bevindt zich een delicatessezaak waar u kunt genieten van verse cakes, taarten en koekjes. Langs de weg naar de Theewaterskloofdam komt u langs werkende boerderijen die een verscheidenheid aan producten aanbieden, zoals bloemen, wijn, olijfolie, appels, melk en paarden. En op weg naar Hermanus vindt u een boerderijpadstal met diverse lekkernijen.

Hermanus, Kleinmond en Walkers Bay liggen op korte afstand van Botrivier, waardoor het een aantrekkelijke uitvalsbasis is tijdens de Walvisfeesten. Neem de tijd om te stoppen in Botrivier en te genieten van de gastvrijheid en lokale lekkernijen die deze charmante regio te bieden heeft.