Bredasdorp

01-02-2024

Bredasdorp, een vredig boerenstadje temidden van schapenboerderijen, graan- en koolzaadvelden in de Overberg-regio van de West-Kaap provincie, ligt sereen op de hellingen van de Heuningberg. Op een afstand van 35 kilometer ligt het meest zuidelijke puntje van het Afrikaanse continent, Cape Agulhas. De Heuningberg is weelderig begroeid met de prachtige nationale bloem van Zuid-Afrika, de Protea, en tal van andere soorten fynbos.

Ooit vernoemd naar Michiel van Breda, die in 1838 een boerderij met Merino schapen stichtte op de "Zoetendals vallei" en er een kerk oprichtte, is Bredasdorp ook bekend om de levendige handel in handgemaakte en beschilderde kaarsen. Deze kaarsen vinden hun weg naar Europa en Amerika, en de fabriek met bijbehorende winkel is open voor bezoekers, waar meer dan 1000 verschillende kaarsen te bewonderen zijn.

In het hart van het stadje bevindt zich het scheepswrakmuseum, gewijd aan het schip de Arnisto. Hier kunt u talloze voorwerpen ontdekken die herinneren aan vergane schepen. Naast navigatie-instrumenten zijn er ook munten, keramiek en porselein te bewonderen, ooit vervoerd vanuit het verre oosten.

Bredasdorp is de geboorteplaats van de nationaal bekende schrijfster Audrey Blignault. Een speciale kamer, ingericht ter ere van haar, maakt deel uit van het toeristeninformatiecentrum.

Het Heuningveld Natuurreservaat en de historische kerken vormen de belangrijkste attracties van Bredasdorp. Het Heuningveld Natuurreservaat verwelkomt bezoekers om te genieten van de flora en fauna. Hier zult u met name de Sugar Birds regelmatig kunnen spotten.


Voor de Zuid-Afrika reis van je leven ben je bij Zuid-Afrikareizen.nl aan het goede adres.