Calitzdorp

01-02-2024

Calitzdorp, bekend als de Port wijn hoofdstad van Zuid-Afrika, prijkt aan de westelijke zijde van de kleine Karoo in de West-Kaap provincie, en is een onmisbaar juweel langs route 62.

Omgeven door majestueuze bergen, met de uitdagende Swartbergen in het noorden, de Rooiberge in het zuiden en de Bergen van de Huisrivier Pass in het westen, geniet dit gebied van een uniek klimaat. De zomers brengen hitte, terwijl de winters gekenmerkt worden door vele zonnige dagen en ijskoude nachten, waardoor de toppen van de Swartbergen vaak bedekt zijn met een laag sneeuw. Verbluffende routes slingeren door deze bergen, onthullend adembenemende vergezichten.

Calitzdorp is niet zomaar uitgeroepen tot de Port Wine hoofdstad van Zuid-Afrika. Het klimaat hier vertoont op meerdere punten gelijkenissen met dat van de Douro vallei in Portugal. De hete en droge omstandigheden, gecombineerd met arme grond, creëren de ideale omgeving voor het produceren van kwalitatief hoogwaardige port. Lokale wijnkelders nodigen bezoekers uit om dit ambacht te ontdekken, en elk jaar in mei komt het dorp tot leven met het portwijnfestival.

Ongeacht of het winter is met ijzige kou of zomer met verzengende hitte, een bezoek aan de natuurlijke hete bronnen van Calitzdorp is altijd een genot. Afgezien van het plezier in het warme water, biedt het ook therapeutische voordelen. De spa bevindt zich net buiten Calitzdorp, op weg naar Oudtshoorn, verscholen in het achterland van de Kleine Karoo.

De Kleine Karoo staat bekend om zijn struisvogels, wilde bloemen, wijnranken, vogels en bergen. Of u nu wilt wandelen, vissen, vogels spotten, off-road gaan met een 4x4 of te paard de omgeving wilt verkennen, het is de rustgevende atmosfeer, de prachtige natuur en de historische architectuur die u zullen betoveren tijdens uw verblijf.