Camps Bay

01-02-2024

Camps Bay, een chique wijk van Kaapstad, staat bekend als de "Place to Be" voor liefhebbers van strand, uitgaan, culinair genot en flaneren.

Hier zie je wereldberoemde rocksterren en modellen zonnebaden op het brede, witte strand, terwijl de lokale bevolking graag pronkt met hun gespierde lichamen en volleybalt. Het is een plek waar zien en gezien worden centraal staat.

Het strand van Camps Bay biedt ook volop vermaak voor gezinnen, met kinderen die zich vermaken met schepjes en emmertjes. Aan de zuidkant bevindt zich een getijdenzwembad, terwijl de noordzijde ideaal is voor surfers.

Camps Bay wordt vaak vergeleken met het St. Tropez van Kaapstad, gelegen onder de indrukwekkende Twaalf Apostelen en de Lion's Head, langs het met palmbomen omzoomde strand van de Atlantische Oceaan. Het V&A Waterfront ligt op slechts 20 minuten rijden.

De omgeving biedt een overvloed aan prachtige accommodaties, restaurants en bars. Wat is er nu heerlijker dan aan het einde van de dag ontspannen met een drankje en de zon zien ondergaan achter de palmbomen? Ocean View House en Primi Royal Boutique Hotel zijn bijvoorbeeld uitstekende keuzes voor accommodatie.

Camps Bay is niet alleen een plek om te ontspannen, maar ook een startpunt voor diverse activiteiten. Georganiseerde fietstochten zijn beschikbaar, en voor de avontuurlijke types zijn er tal van wandel- en wandelroutes rond Lionshead, Table Mountain en Kloofnek.