Cintsa

01-02-2024

Gelegen aan de kust van de Indische Oceaan, ongeveer 40 kilometer ten noord-oosten van East London in de provincie Oost-Kaap, betovert het kleine dorp Cintsa bezoekers met zijn serene charme. Cintsa, onderdeel van de beroemde Wild Coast, staat bekend om zijn ongerepte natuur en schitterende kustlijnen.

Rustig aan de monding van de Cintsa-rivier biedt het dorp een idyllisch toevluchtsoord voor vissers. Velen keren terug naar dit kleine paradijs, dat zich kenmerkt door een lagune, witte zandstranden, weelderige bossen en een overvloed aan vogels. De stranden zijn aanzienlijk kalmer dan die van nabijgelegen plaatsen zoals East London en lenen zich uitstekend voor gezinsvriendelijke activiteiten, dankzij de doorgaans kalme golven. Cintsa bestaat eigenlijk uit twee delen: Cintsa East aan de noordzijde van de rivier en Cintsa West aan de zuidelijke kant.

Afgezien van vissen, kunnen bezoekers hier genieten van ontspannende wandelingen, kanoën op de rivier, paardrijden, en een bezoek brengen aan het nabijgelegen Inkwenkwezi Private Game Reserve. In dit reservaat kunt u neushoorns, giraffes, zebra's, wildebeesten, kudu's en verschillende soorten bokken en antilopen bewonderen. Aparte delen van het park huisvesten leeuwen en olifanten. U heeft de keuze uit ochtend-, middag- of zonsondergangssafari's in een safari-auto met gids. Er zijn ook safari's te paard, op quadbikes, mountainbikes en zelfs olifantenritten beschikbaar. Voor de meeste activiteiten is het raadzaam vooraf te boeken. Na de gekozen activiteit kunt u genieten van uitstekende maaltijden in het restaurant van het reservaat.