Citrusdal

01-02-2024

Gelegen in de Olifants River Valley, tussen de Kouebokkeveld en de Cederberg Mountains, biedt Citrusdal in de West-Kaap provincie een betoverende omgeving met inheemse natuur, natuurlijke warmwaterbaden, rooibosthee, Buchu en weelderige fruitboomgaarden.

De Neder-Duits gereformeerde kerk, opgericht in 1916, markeert het begin van Citrusdal op een stuk land van de Middelpost Farm in de Olifants River Valley.

Te midden van het landschap tussen Kaapstad en Namibië is Citrusdal een landelijke oase, omgeven door citrusboomgaarden en doordrenkt van rust. Het dorp herbergt een museum dat teruggrijpt naar de dagen van de Khoisan, en het 'Sandveldhuisie', een replica van een van de eerste huizen in Citrusdal, nu een charmante plek voor versnaperingen en snuisterijen.

Op de eerste zaterdag van de maand kunt u de lokale markt bezoeken, waar seizoensproducten en huisgemaakte lekkernijen van de bevolking te vinden zijn.

De Olifants River staat bekend als een van de visrijkste rivieren van Zuid-Afrika. Met een visvergunning kunt u genieten van hengelen langs de rivier. Er zijn diverse wandel- en wandelroutes langs de rivier, variërend van 15 minuten tot 8 uur, en zelfs uitbreidbaar tot 3 dagen. Een kortere wandeling leidt naar de Cederberg Winery, waar in de buurt van de Dwarsrivier-boerderij een observatorium staat. Sterrenkijken is hier een onvergetelijke ervaring. Het natuurreservaat wordt bewaakt door boeren en particuliere grondeigenaren, die zorgen voor de bescherming van de Clanwilliam Cederboom en de Kaapse Luipaard.

In het Wild Flower seizoen (augustus-september) kunt u genieten van een schilderachtige rit, picknicken en foto's maken te midden van bloeiende Namaqua Daisies, waarbij de zonnestralen de bloemkoppen verwarmen.

Of u nu te voet, per auto of 4x4 op pad gaat (sommige wegen zijn niet begaanbaar met een gewone auto), een excursie naar de vele Rock-Art-schilderijen is een must. De bergen rond Citrusdal herbergen talloze locaties waar eeuwenoude kunstwerken van de Khoi en de San te bewonderen zijn.

Voor avonturiers biedt de omgeving van Citrusdal mogelijkheden voor rotsklimmen naar de Wolfberg Arch en Cracks, het Maltese Cross, Tafelberg of Sneeuberg. Voor degenen die minder avontuurlijk zijn, zijn er trektochten naar Maalgat pool en de Stadsaal grotten.