Clarens

01-02-2024

Gelegen aan de voet van de majestueuze Maluti Mountains, net buiten het Golden Gate Nationaal Park en het Koninkrijk Lesotho, wordt Clarens door de dorpsbewoners beschouwd als het 'mooiste kleine dorpje' in de Oostelijke Vrijstaat. Het schilderachtige dorp is omringd door de Rooiberge en de berg Horeb, met veelkleurige zandstenen formaties die de bouw van de dorpshuizen sieren.

Beroemd om zijn artistieke gemeenschap, herbergt Clarens tal van kunstenaars die hun creaties verkopen in de charmante winkeltjes rond het dorpsplein. De lokale bierbrouwerij biedt een kans om te ontspannen en te genieten van een Clarens-biertje. Het dorp is een oase van rust en vrijheid, met een rijkdom aan natuurlijke schoonheid die het tot een juweeltje van de Vrijstaat maakt.

Met Johannesburg, Durban en Bloemfontein op slechts 3 tot 4 uur rijden, is Clarens een aantrekkelijke bestemming voor een leuk uitstapje of weekendje weg. De lente brengt prachtige bloesems van fruitbomen, terwijl de herfst een kleurrijk palet creëert, wat inspirerend is voor kunstenaars en fotografen die het dorp blijven aantrekken.

De goede viswateren voor forelvissen en de omgeving die ideaal is voor paardrijden, wandelen en hiken, maken Clarens geliefd bij natuurliefhebbers en actievelingen. Het Clarens Golf and Trout Estate biedt de mogelijkheid om rustig 18 holes te lopen. Voor avontuurlijke zielen zijn er diverse outdooractiviteiten, waaronder ballonvaren met uitzicht op de Maluti Mountains, quad-biken, abseilen en wildwatervaren.

In de nabije omgeving kunt u wilde dieren spotten, op zoek gaan naar San rotsmuurschilderingen of een spirituele reis maken naar een van Zuid-Afrika's meest heilige plaatsen, de Fertility Grotten. Clarens biedt een onvergetelijke vakantie-ervaring vol diversiteit en avontuur.