Constantia

01-02-2024

Constantia, een van de oudste wijken van Kaapstad, ligt in de prachtige West-Kaap en staat wereldwijd bekend om haar voortreffelijke wijnen. Deze charmante wijk bevindt zich ten zuiden van het stadscentrum, te midden van het schilderachtige Peninsula. Aan de oostzijde strekt de betoverende Constantia Vallei zich uit aan de voet van de majestueuze Constantia bergen.

De geschiedenis van Constantia gaat terug tot 1684, toen Simon van der Stel, de Nederlandse gouverneur van de Kolonie Zuid-Afrika, zich hier vestigde. Hij liet een bescheiden huis bouwen en plantte de eerste wijnranken. Het gunstige klimaat en de vruchtbare grond zorgen tot op de dag van vandaag voor de productie van voortreffelijke witte wijnen.

Constantia herbergt talloze prachtige wijngoederen, waaronder Groot Constantia, Steenberg, Buitenverwachting, Klein Constantia en Constantia Uitsig. Velen van hen pronken met de karakteristieke Hollandse gevels die de historische charme behouden. In Constantia kunt u genieten van heerlijke diners, wijnproeverijen en adembenemende uitzichten over uitgestrekte boom- en wijngaarden, met de majestueuze bergen op de achtergrond.

Een bezoek aan het museum van Groot Constantia biedt inzicht in de VOC-tijd, de Nederlandse overheersing en de slavernijperiode. Als u liever niet zelf wilt rijden na het proeven van wijnen, biedt de "Blue Mini Hop-on Hop-off Bus Tour" een handige manier om twee wijngoederen in Constantia te verkennen.

Steenberg, een bijzondere locatie in Constantia, nodigt golfers uit om te genieten van een prachtige golfbaan met uitzicht op de imposante Steenberg Mountain. Voor de actievelingen zijn er in de Constantia Vallei diverse wandelroutes om de prachtige omgeving te verkennen.