East London

01-02-2024

East London, gelegen in de Oost-Kaap provincie aan de Sunshine Coast tussen de Buffalo River en de Nahoon rivier, heeft een rijke geschiedenis en diverse bezienswaardigheden.

Oorspronkelijk bekend als Port Rex en later omgedoopt tot East London, staat de stad ook bekend als Buffalo City. Tijdens de Apartheid werden de gebieden aan beide zijden van East London officieel verklaard als 'Bantu Homelands' met Ciskei ten westen en Transkei ten oosten. Dit was een tijd van onrust, en de stad was het toneel van gebeurtenissen zoals de moord op Steve Biko, een Pan Afrikaanse leider, die later bekendheid kreeg door de film "Cry Freedom."

Belangrijke bezienswaardigheden in East London zijn de ongewone dubbeldeks brug over de Buffalo rivier, de dierentuin, de botanische tuinen en het East London Museum, waar de Coelacanth, een prehistorische vis, te bewonderen is. Het standbeeld van Steve Biko staat voor het East London Museum. Het stadscentrum herbergt goed bewaarde 19e-eeuwse historische gebouwen met zowel Duitse als Engelse invloeden.

East London staat ook bekend als het surfmekka van de Eastern Cape, met lange witte stranden die zonliefhebbers, zwemmers en surfers aantrekken. Er zijn in totaal 8 stranden, waarvan er 3 centraal liggen en de anderen op ongeveer 30 minuten rijden. Voor waterskiën, zeilen en vissen zijn de riviermond en de lagune populaire bestemmingen. Bonza Bay is een favoriete plek voor sandboarders vanwege de indrukwekkende duinen.

Het East London Coast Nature Reserve, gelegen tussen de Great Kei River en de Tylomnqa, biedt een prachtig stuk natuur met inheemse begroeiing en diverse vogels en klein wild. In juni is het gebied de locatie om de sardientrek te volgen, terwijl je van juli tot september walvissen kunt spotten in de zee. East London biedt ook 's avonds voldoende entertainment, met tal van restaurants, casino's en bioscopen.