Estcourt

01-02-2024

Estcourt, gelegen in de provincie KwaZulu-Natal, heeft een bewogen geschiedenis en markeert het zuidelijkste punt van de 'Battlefield Route', die zich uitstrekt naar Ladysmith en Dundee. Langs deze route zijn verschillende plaatsen te vinden waar gevechten hebben plaatsgevonden tussen de Britten, de Boeren (Voortrekkers) en de Zulu's. Het in 1875 gebouwde Fort Dunford in Estcourt herbergt nu een museum en is een historische bezienswaardigheid.

Estcourt dient als een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de Drakensbergen. Het gebied biedt een gevarieerd aanbod van wandel-, hike- en klimroutes, evenals schilderachtige plekken voor picknicks met uitzicht op de bergen. Het Giant's Castle Game Reserve, ongeveer 60 kilometer van Estcourt, is een hoogtepunt in dit opzicht. Het reservaat, gelegen in het centrale deel van het Ukhahlamba Drakensberg Park, herbergt rotstekeningen van de San-Bushmen, die inzicht geven in het vroegere wildleven in de regio. Het is ook een uitstekende plek voor vogelspotten en het spotten van dieren zoals apen, elanden en lammergieren. Giant's Castle biedt vismogelijkheden in de Bushman Rivier, en bezoekers kunnen ook genieten van zwemmen op bepaalde plaatsen in de rivier. In de winter worden gieren vaak gevoerd, wat de kans vergroot om deze majestueuze vogels te zien.

Het nabijgelegen Weenen Game Reserve is een aanrader voor het observeren van neushoorns, giraffes, elanden, zebra's, kudu's, struisvogels, hyena's en meer. Er zijn diverse manieren om het reservaat te verkennen, zowel per auto als te voet met bushwalks onder begeleiding van een gids. Het reservaat herbergt meer dan 250 vogelsoorten, en er zijn verschillende picknickplaatsen met barbecuefaciliteiten beschikbaar.

Ten zuiden van Estcourt ligt het dorp Mooirivier, het beginpunt van de Midlands Meander, ook bekend als de Arts and Crafts Route. Deze route leidt langs diverse kunst- en ambachtswinkels en ateliers, waardoor het een boeiende reis is voor liefhebbers van kunstnijverheid.