Gansbaai

01-02-2024

Langs de Atlantische Oceaan, met een majestueus uitzicht over Walker's Bay, ligt het rustieke vissersdorpje Gansbaai in de West-Kaap. Hier, ver weg van de stadsdrukte, kunt u genieten van serene ontspanning en terugkeren naar de natuur door ontspannende wandelingen langs de kust.

Van de indrukwekkende kliffen en grotten van de Kelders tot de ongerepte, parelwitte stranden van Pearly Beach, zijn er langs de kust prachtige plekken met adembenemende vergezichten over de oceaan. Deze gebieden vormen het decor waar majestueuze walvissen elk jaar naar Walkers Bay komen om te paren, en een jaar later keren ze terug om hun jongen ter wereld te brengen.

Naast het aanschouwen van dit schouwspel vanaf het vasteland, biedt het zicht op Dyer Island een thuis aan een pinguïnkolonie en diverse andere zeevogels. Geyser Rock Island, nabij Dyer Island, herbergt een kolonie van maar liefst 30.000 Kaapse pelsrobben. De wateren tussen deze eilanden zijn een paradijs voor de Grote Witte Haai, wat jaarlijks een grote stroom bezoekers van over de hele wereld aantrekt voor haaienkooi-duikexcursies.

Verder landinwaarts, weg van de kustlijn, betreedt u een betoverende wereld van prachtig fynbos. Deze unieke begroeiing, alleen te vinden in Zuid-Afrika, telt ongeveer 1500 verschillende plantensoorten die bewondering en aandacht verdienen. Maak een tractorrit door het fynbosgebied om snel en gemakkelijk alle informatie te verkrijgen over deze unieke flora.

Vanuit Gansbaai kunt u excursies boeken voor boottochten, shark cage diving of een ontspannen dagtocht naar nabijgelegen plaatsen zoals Hermanus, Stanford en Cape Agulhas.