Gonubie

01-02-2024

Gonubie, gelegen net boven East London in de Oost-Kaap provincie, is een idyllisch kustdorpje dat uitnodigt tot ontspanning, weg van de hectiek van het stadsleven. Met een heerlijk klimaat, milde winters en zonnige zomers, biedt dit stukje aarde de ideale setting om urenlang te genieten. De duinen en hun weelderige begroeiing worden gekoesterd door een 500 meter lang houten wandelpad dat leidt naar het getijdenbad van de lagune. Bij eb onthult de lagune een perfecte plek om prachtige schelpen te verzamelen, terwijl tal van watervogels uw metgezellen zijn.

Het houten wandelpad fungeert ook als een prachtig uitkijkpunt voor het spotten van dolfijnen en walvissen (seizoensgebonden), die hier voorbij zwemmen en spelen in de krachtige golven. Dit biedt een spectaculair schouwspel dat ook graag benut wordt door surfers en kitesurfers.

Gonubie Beach heeft de felbegeerde 'Blauwe Vlag'-status ontvangen, mede dankzij de perfecte zwemcondities en de schoonheid van de stranden. De status is volkomen begrijpelijk zodra u deze betoverende plek aanschouwt.

Dichtbij de kust, te midden van de prachtige natuur langs de oevers van de Gonubierivier, kunt u visarenden en ganzen zien en hun roep horen. Langs de rotsen vindt u schilderachtige plekjes voor een ontspannen picknick, en met een beetje geluk kunt u zelfs de Dassies spotten. De wetlands herbergen ongeveer 160 verschillende vogelsoorten.

Naast surfen en kitesurfen zijn populaire activiteiten hier vissen, kanoën, vogels spotten, wandelen en hiken.