Gordon's Bay

01-02-2024

Gordon's Bay, een schilderachtig havenstadje met een prachtig strand aan False Bay, vormt een perfecte uitvalsbasis. Het ligt grenzend aan de wijnlanden en op slechts drie kwartier rijden van Kaapstad. Of u nu de kustweg naar het adembenemende Kogelberg natuurreservaat neemt, gevolgd door een rit naar Walkers Bay bij Hermanus, of tijdens het Zuid-Afrikaanse voorjaar walvissen wilt spotten, Gordon's Bay heeft voor elk wat wils. De kans op het zien van deze majestueuze dieren is groot, vooral tijdens een dagtrip langs deze prachtige route, waar zelfs Suikerbossie een geweldige plek is om walvissen te zien opspringen.

Met zijn mooie en veilige 'Blauwe Vlag' strand, gezellige pubs, restaurants en fabuleuze zonsondergang is Gordon's Bay dé plek om te zijn. Hier draait alles om het leven aan het water, ontspannen op terrasjes, wandelen langs de kust en genieten van een picknick. De haven biedt mogelijkheden voor pleziertochtjes en vissen. Bikini Beach is perfect voor volleyballen, zonnebaden en surfen, terwijl Kogel Bay of Cool Bay om de hoek witte zandstranden en fantastische golven bieden, wat veel surfers aantrekt.

De Helderberg wijnroute nodigt uit tot ontdekking met ongeveer 25 verschillende wijnmakers en kelders, waar heerlijke wijnen, gezelligheid en bijzondere restaurants een dagtrip compleet maken.

Voor de actievelingen zijn er wandelopties, zoals de Steenbras River Gorge Hiking trail in het natuurgebied van de Steenbrasdam. Hier kunt u genieten van activiteit, prachtige flora en fauna, en natuurlijk het adembenemende uitzicht over False Bay. Het Sir Lowry's Pass uitkijkpunt biedt eveneens een spectaculair uitzicht.

Gordon's Bay bevindt zich op korte afstand van Strand, dat grenst aan Somerset West met zijn enorme winkelcentrum en tal van wijnlandgoederen. Op slechts 40 minuten afstand ligt Stellenbosch, bekend om wijn, golf, uitstekende restaurants, gezellige terrassen en prachtige natuur. Zoals u ziet, biedt een verblijf in Gordon's Bay talloze mogelijkheden.