Graskop

01-02-2024

Graskop, opgericht in 1880 als een kamp voor de nabijgelegen goudmijn, is tegenwoordig vooral bekend als een toeristische hub en tussenstop voor reizigers op weg naar het Krugerpark. Gelegen in de provincie Mpumalanga, heeft het dorp zijn welvaart voornamelijk te danken aan de houtindustrie, maar trekt het ook bezoekers vanwege zijn natuurlijke schoonheid, met name langs de beroemde Panorama Route.

De natuurlijke hoogtepunten rond Graskop zijn talrijk en spectaculair. De Blyde River Canyon, Bourke's Luck Potholes, Three Rondawels, God's Window, the Pinnacle en diverse prachtige watervallen behoren tot de opvallende bezienswaardigheden. Een aanrader is de Panorama Route van 130 km, die, bij helder weer, adembenemende vergezichten biedt. Picknicken bij bezienswaardigheden zoals de Mac Mac Pools maakt de ervaring compleet.

Voor de avontuurlijke bezoeker biedt Graskop een scala aan activiteiten, waaronder golfen, paardrijden, quadrijden, motorroutes, diverse wandelpaden, abseilen en de Big Swing voor een dosis adrenaline. Sinds december 2017 is er ook een glazen lift die bezoekers naar beneden in de Graskop Gorge brengt, met een prachtig uitzicht op een hoogte van 51 meter.

In de buurt van Graskop kunnen bezoekers een zijdefarm verkennen, waar ze kunnen zien hoe zijderupsen luxe zijde produceren. Pilgrim's Rest, een historisch goudzoekersdorp, is ook een bezoek waard.

Graskop biedt een scala aan eetgelegenheden, bars en accommodaties voor diverse budgetten. Voor velen is een bezoek aan Harry's Pancake Shop bijna onmisbaar, met een uitgebreide selectie zoete en hartige pannenkoeken.