Greyton

01-02-2024

Greyton, gelegen in de rustige omgeving van de Overberg tussen Kaapstad en Caledon, is een schilderachtig dorpje aan de voet van de Sonderend bergen. Omringd door oude eiken lijkt het rechtstreeks uit een lied van Wim Zonneveld te komen. Met riet bedekte huisjes, winkeltjes en kunstenaars die hier hun inspiratie vinden, is het een heerlijke plek om weg te zijn van de stadsdrukte en helemaal tot rust te komen.

Het dorp ademt de charme van Country Life met prachtig overwoekerde tuinen, weelderige rozen en fruitbomen die samen met de cottages van het dorp pittoreske taferelen vormen.

Eenmaal in Greyton heeft u geen auto meer nodig, want het dorp is perfect te voet of per fiets te verkennen. De omgeving is fantastisch en er is niets mooiers dan op een terras te zitten met een heerlijke kop koffie, vergezeld van plaatselijk handgemaakt chocolaatje, en te genieten van het uitzicht en de bijzonder vriendelijke mensen. Greyton is geliefd bij liefhebbers van antiek en kunst, en de historische gebouwen, zoals de kerk en het oude posthuis, trekken veel dagjesmensen.

Als u morgen actiever wilt zijn, biedt Greyton mogelijkheden! Het is een paradijs voor mountainbikers en wandelaars. Er zijn tal van routes voor elke sporter, of u nu ervaren bent of niet. De 1- of 2-daagse Boesmanskloof Trail, ook wel bekend als de Greyton-McGregor Trail, en de Noupoort Hike zijn enkele voorbeelden. U volgt riviertjes en komt langs watervallen en rotsmeertjes, een prachtige omgeving voor liefhebbers van stilte en natuur! Huur hier een mountainbike en verken het naastgelegen dorp Genadendal, een oud missionarisdorp met een Nederlandse geschiedenis.

Ondanks zijn bescheiden omvang biedt Greyton diverse restaurants en eetgelegenheden, van gezonde opties tot haute cuisine, zodat u altijd iets naar uw smaak zult vinden.