Hazyview

01-02-2024

Hazyview is een klein boerendorp aan de Sabie rivier in de provincie Mpumalanga, bekend om de bananenindustrie en de gunstige ligging voor toeristen die de Panorama Route en het Kruger National Park willen verkennen.

De naam Hazyview is afgeleid van de nevel die vaak het Laagveld bedekt, vooral in de zomer. Het dorp ligt in een landschappelijk mooie omgeving met ideale klimaatomstandigheden voor de teelt van tropisch fruit en semi-tropisch fruit, zoals lychees, mango's, diverse citrusvruchten en ook koffie. Het spectaculaire uitzicht in en rond Hazyview zal ongetwijfeld een blijvende herinnering bij bezoekers achterlaten.

Ten oosten van Hazyview, in de nabije omgeving, zijn er tal van privé-wildparken, en op 12 kilometer afstand (Phabeni-gate) bevindt zich de wereldberoemde ingang van het Kruger National Park. Nog een andere ingang, Numbi Gate, ligt op 16 kilometer afstand.

Hazyview en de omgeving bieden verschillende toeristische attracties. Bezoekers kunnen het boeiende en levendige Shangana Cultural Village verkennen of een ballonvaart maken over de adembenemende vallei. Er zijn tal van mountainbike-, wandel- en 4x4-routes in de omgeving, en voor de dorstige reizigers is er zelfs een plaatselijke bierbrouwerij.

Vanuit Hazyview is het slechts een korte afstand naar prachtige natuurwonderen zoals de Blyde River Canyon en Bourke's Luck Potholes. Het historische mijnwerkersdorp Pilgrim's Rest, dat ook in de buurt ligt, is zeker een bezoek waard. Hazyview biedt dus een gunstige uitvalsbasis voor het verkennen van zowel de natuurlijke schoonheid als de culturele bezienswaardigheden in de regio.