Hluhluwe

01-02-2024

Hluhluwe is een klein dorp in het noorden van de provincie Kwazulu Natal, gelegen nabij de Indische Oceaan aan de Hluhluwe-rivier. Het dorp staat vooral bekend vanwege de nabijheid van het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, een van de oudste en mooiste wildparken in Zuid-Afrika. Het park, opgericht in 1895, herbergt de volledige Big Five (leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn) en staat bekend om zijn indrukwekkende natuur en wilde dieren.

Hluhluwe is tevens gunstig gelegen ten opzichte van het iSimangaliso Wetland Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Dit park omvat diverse ecosystemen, waaronder moerassen, meren, kustlijnen en bossen, en biedt een unieke mix van flora en fauna. Het gebied staat ook bekend om zijn diverse vogelsoorten.

Vanwege de toeristische aantrekkingskracht van de nabijgelegen wildparken, biedt Hluhluwe een scala aan accommodatiemogelijkheden om bezoekers te verwelkomen. De omgeving is ideaal voor natuurliefhebbers en safari-enthousiastelingen die willen genieten van de prachtige landschappen en wilde dieren die dit deel van Zuid-Afrika te bieden heeft.