Hout Bay

01-02-2024

Hout Bay, gelegen ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Kaapstad, is een charmant stadje verscholen tussen Chapman's Peak en de Sentinel-berg aan de ene kant en de uitgestrekte baai aan de andere kant. Het stadje biedt een levendige sfeer en een prachtig strand dat zich uitstrekt over ongeveer een kilometer, ideaal voor zwemliefhebbers. Hoewel het zeewater hier iets koeler is dan in False Bay, doet het niets af aan het plezier op een warme zomerdag.

De pittoreske haven van Hout Bay staat bekend om de beste Fish & Chips ter wereld. Het is ook het centrum van de rivierkreeftvisserij, en in juni wordt het Snoekfestival gehouden. In de wintermaanden trekken grote snoekvangsten veel belangstelling in de haven.

De naam Hout Bay, wat "Houtbaai" betekent, werd gegeven door Jan van Riebeeck in 1652. Bij het aan land gaan trof hij een dicht bos aan en beschreef het als de beste bossen ter wereld, met hout dat lang, dik en recht was.

Dingen om te doen in Hout Bay:

  1. Chapmans Peak Road: Een prachtige 10 kilometer lange kustroute met adembenemende uitzichten over de oceaan en bergen.

  2. Hout Bay Markt: Op zondagen is er een gezellige markt waar lokale producten, keramiek, manden, Afrikaanse curiosa en meer te koop zijn.

  3. World of Birds: Een uitje voor kinderen en volwassenen, met meer dan 3000 vogels en andere kleine dieren.

  4. Mariner's Wharf: Een levendig complex met een restaurant, seafood bistro, vismarkt, sushibar, bakkerij, cadeauwinkels en een antiekwinkel.

  5. Kronendal: Een prachtig voorbeeld van Kaaps-Hollandse bouwstijl, sinds 1800 en nu een restaurant.

  6. Duiker Island Boat Cruise: Vanuit de haven kunt u een boottocht maken naar Duiker Island, waar een enorme zeehondenkolonie leeft.

  7. Outdoor Activiteiten: Wandelen, hiken, kajakken, jetskiën, mountainbiken en zeevissen behoren tot de avontuurlijke mogelijkheden in Hout Bay.