Lambert’s Bay

01-02-2024

Lambert's Bay, gelegen aan de Westkust van Zuid-Afrika, is een aantrekkelijke bestemming bekend om zijn karakteristieke haven, witte stranden en overvloedig zeeleven.

Op ongeveer 2,5 uur rijden van Kaapstad, trekt Lambert's Bay bezoekers aan als een diamant aan de kust en het mekka van kreeften in Zuid-Afrika. De koele wateren van de Atlantische Oceaan herbergen scholen snoek, wat drukte op het water veroorzaakt. De omgeving biedt ook mogelijkheden voor surfen, vissen en ontspannen in de zon. In het kreeftseizoen (nov-apr) kunt u genieten van zeevissen of kreeftvissen door een visvergunning te verkrijgen bij het postkantoor.

Lambert's Bay begon als een klein vissersdorpje en is nu een topattractie aan de Westkust, mede dankzij het uitbundige vogelleven met Jan van Gents, aalscholvers en de kans om walvissen, zeehonden en dolfijnen te spotten. Boottrips bieden de mogelijkheid om Heaviside's dolfijnen, Southern right whales en de Dusky dolfijn te zien in het seizoen tussen augustus en november.

De stad is ook een ideale uitvalsbasis voor het Wild Flower seizoen (aug-sep), met nabijgelegen routes die langs prachtige wilde bloemen leiden. Lambert's Bay biedt ook het Sandveld Museum, waar u meer kunt leren over de lokale flora en fauna. Daarnaast zijn er winkels, galeries, boerderijwinkels en restaurants die verse zeevruchten serveren.

Avontuurlijke activiteiten zijn er ook in overvloed, waaronder quadbiken, 4x4-tochten door de duinen (vergunning vereist), micro light flights, en sandboarden in de duinen. Een populaire dagtocht leidt naar Bird Island, de thuisbasis van de grootste kolonie Cape Gannet birds ter wereld.

Na de winterregens bloeien niet alleen de wilde bloemen, maar kunt u ook flamingo's zien bij de monding van de Jakkals-rivier. Vogelliefhebbers zullen genieten van een bezoek aan het Panorama Park en de Verlorenvlei, dichtbij Elands Bay.