Langebaan

01-02-2024

Langebaan, gelegen aan de oostkant van de Langebaan Lagune in de West-Kaap Provincie, is een schilderachtig stadje opgericht in 1922. Met prachtige uitzichten over de kristalheldere lagune, dient Langebaan als toegangspoort tot het West Coast National Park, dat het ecosysteem van de lagune beschermt.

De stad is geliefd bij vissers en degenen die op zoek zijn naar een ontsnapping aan de drukte. Slechts een uur rijden van Kaapstad, maakt Langebaan het perfecte weekenduitje. Met bijna het hele jaar door zonneschijn, wisselende temperaturen en altijd een goede wind, is Langebaan een paradijs voor watersporters. Surfen, kitesurfen, windsurfen, kajakken, zeilen en vissen behoren tot de populaire activiteiten. De stad biedt zelfs zeilcursussen voor beginners.

De natuurlijke schoonheid van de Langebaan Lagune is indrukwekkend, met getijden die een diversiteit aan watervogels aantrekken. De lagune, 3 kilometer breed en 30 kilometer lang, herbergt meeuwen, flamingo's, pelikanen en staat bekend als de grootste broedplaats voor zwarte reigers.

Langebaan is een plek om te onthaasten, en voor degenen die het moeilijk vinden, wordt het concept van de "Slow Five" geïntroduceerd - schildpadden, walvissen, zandhaaien, stekelvarkens en duinmollen die de wereld laten zien terwijl je rustig observeert. In het Postberg-gebied van het West Coast National Park, alleen open in augustus en september, kun je ook eland, wildebeest, hartebeest, bontebok, springbok, kudu en de bergzebra zien, te midden van velden vol wilde bloemen.

Fietsen is populair in het nationale park, waar je ook de oudste menselijke voetafdrukken kunt zien, genaamd "Eva's footprint," ontdekt op de oevers van de Langebaan Lagune en ongeveer 117.000 jaar oud.

Ten noorden van Langebaan biedt de Country Golf Club een golfervaring dicht bij de kust. Net buiten de stad bevindt zich het West Coast Fossil Park, het enige fossielenpark in Zuid-Afrika, waar bezoekers zelfs op fossielenjacht kunnen gaan.

Een speciale plek voor een uitgebreide lunch of ontspannen diner is het openluchtrestaurant Die Strandloper op het strand van Langebaan. Voor een interessante tussenstop op weg naar Langebaan, bezoek het dorpje Kwa Ttu bij Yzerfontein, waar u inzicht krijgt in het leven van de San-bosjesmannen.