Nelspruit

01-02-2024

Nelspruit, de hoofdstad van Mpumalanga, ligt aan de oevers van de Crocodile River en ontleent zijn naam aan de Nel familie, pioniers die zich hier vestigden vanwege de vruchtbare valleien. Met de groeiende aanwezigheid van boeren en handelaren bloeide de stad op. Het subtropische klimaat en de vruchtbare grond hebben Nelspruit getransformeerd tot een van de belangrijkste producenten van citrus- en tropische vruchten (avocado's, mango's, bananen, lichees), tabak en diverse noten (macadamia, pecan).

Gunstig gelegen aan de N4 wordt Nelspruit vaak gekozen als uitvalsbasis naar het Kruger Park. Het Kruger Mpumalanga International Airport (KMIA) net buiten de stad maakt het een handige tussenstop voor reizigers naar het Krugerpark of de Panorama Route, vooral voor degenen die de afstand niet in één dag willen afleggen.

Niet ver van Nelspruit ligt Kaapsche Hoop, een geliefde bestemming voor inwoners van Pretoria en Johannesburg om een rustig weekend door te brengen. Dit historische toeristenplaatsje biedt vrij rondlopende kuddes wilde paarden en mogelijkheden om te wandelen in de natuur of paard te rijden. Kaapsche Hoop staat bekend om zijn charmante sfeer en is een ideale ontsnapping voor een ontspannen uitje.