Nieuwoudtville

01-02-2024

Nieuwoudtville, gelegen in de Noord-Kaap provincie, is een betoverend historisch dorpje in de uitgestrekte Karoo. De kenmerkende zandstenen gebouwen, met als middelpunt de Neogotische zandstenen kerk, dragen bij aan de unieke sfeer.

Vooral tijdens het Wild Flower-seizoen is Nieuwoudtville een enorme trekpleister. Gelegen in het Bokkeveld van de Karoo, waar de Hantam Karoo samenvloeit met het Kaapse fynbos, staat het bekend als de bolbloemenhoofdstad van de wereld. In het vroege voorjaar, na een natte winter, komt de omgeving tot leven met een zee van bloemen. Het Nieuwoudtville Wild Flower Reserve, met meer dan 300 soorten inheemse flora en unieke exemplaren zoals de "Red Cats Tail" (Bulbinella sp), beslaat 115 hectare.

De overvloedige flora trekt een diversiteit aan insecten, 63 soorten mieren alleen al, reptielen en 200 vogelsoorten aan. Dieren zoals het aardvarken, de mangoest, stekelvarkens, klipspringer, steenbok, bavianen, vossen en zelfs luipaarden voelen zich hier thuis.

De omringende boerderijen, inclusief de tuin bij de kerk, krijgen een unieke uitstraling door deze bloemenpracht. Het bezoeken van lokale boerderijen biedt een kans om meer te leren over schapen, graan en rooibos, en sommige boerderijen herbergen zelfs eeuwenoude rotschilderingen van de Khoisan mensen.

Tijdens het Wild Flower-seizoen (eind juli-september) is een bezoek aan de Hamtam Botanische tuin op Glenlyon Farm een must. Zelfs buiten deze periode blijft het een prachtige plek met een fantastisch uitzicht over Namaqualand. De Aryans Pass, op 8 km ten westen van het stadje, biedt ook adembenemende uitzichten.

Niet ver van Nieuwoudtville bevindt zich een van de mooiste watervallen van het land, de Nieuwoudtville Falls, een natuurwonder van 100 meter hoog dat in de Doring River verdwijnt. Voor een vleugje geschiedenis kunt u sporen van een gletsjer, achtergelaten zo'n 300 miljoen jaar geleden, vinden op 6 kilometer buiten de stad.

Het Oorlogskloof Nature Reserve nodigt uit tot prachtige wandelingen, vogelspotten (met waarnemingen van booted eagle en black stork), en biedt de mogelijkheid om San Art te ontdekken of een bezoek te brengen aan het Quiver Tree Forest.

Bij het vallen van de avond kunt u onder een heldere sterrenhemel reflecteren op de prachtige en vredige dag in Zuid-Afrika.


Uw Zuid-Afrika reis start bij Zuid-Afrikareis.be