Phalaborwa

01-02-2024

Phalaborwa, gelegen in het noordoostelijke deel van Zuid-Afrika, in de provincie Limpopo, is een toegangspoort tot het wereldberoemde Kruger National Park. Het maakt deel uit van het Mopane-district en biedt ook een ideale doorreis naar de grensparken van Mozambique, op slechts 2 uur rijden.

Ongeveer 2000 jaar geleden vond hier een vulkanische uitbarsting plaats, blootleggend een verscheidenheid aan mineralen en metalen zoals koper, goud, ijzer en zirkonium. Deze rijke mijnbouwgeschiedenis heeft Phalaborwa tot op de dag van vandaag tot een welvarend mijnstadje gemaakt, waarbij de mijn nu een unieke toeristische attractie is geworden.

De naam Phalaborwa, gegeven door de Sotho-stam, betekent "Beter dan het Zuiden". Het klimaat in Phalaborwa is heerlijk, met milde winters en warme zomers, waardoor het het hele jaar door aantrekkelijk is.

Phalaborwa is omringd door wildreservaten en lodges, met de Ga-Selati en Olifantsrivier die samenkomen in de omgeving. Het is een perfecte locatie voor onvergetelijke natuurervaringen en om het prachtige 'Lowveld' te verkennen.

Voor wildobservaties zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder vroege ochtend- of avondsafari's, populaire 'bushbraai'-ervaringen en ontspannen bootsafari's op de Olifantsrivier.

Vanuit Phalaborwa zijn er dagtochten mogelijk naar de indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Blyde River Canyon, de Three Rondavels, God's Window en Bourke's Luck Potholes. Fruitfarms in Tzaneen en gamefarms in Hoedspruit zijn ook gemakkelijk bereikbaar.

Golfliefhebbers kunnen genieten van het Hans Merensky Golf Estate aan de rand van het dorp.

Voor wildliefhebbers zijn er verschillende game reserves in de omgeving, waaronder het Balule Game Reserve, waar je de Big 5 kunt tegenkomen, het Hans Merensky Game Reserve en natuurlijk het beroemde Kruger National Park. Phalaborwa fungeert als toegangspoort tot het Kruger Park, waardoor het een ideale uitvalsbasis is voor safari's en het verkennen van de overvloedige natuurlijke schoonheid.