Plettenberg Bay

01-02-2024

Plettenberg Bay, gelegen aan de Indische Oceaan in de provincie Oostkaap langs de Garden Route, is een schilderachtige badplaats met een chique uitstraling. Het klimaat is heerlijk, met gemiddelde temperaturen tussen de 17 graden (juli) en 23 graden (januari). Het is een populaire bestemming voor strandliefhebbers en watersporters, en het staat bekend als de "Riviera van Zuid-Afrika."

Plettenberg Bay, door Portugese ontdekkingsreizigers ooit Bahia Formosa genoemd, heeft prachtige stranden en trekt een jetset-publiek aan. Naast ontspannen op de stranden, kunnen bezoekers genieten van winkelen, terrasjes en dineren in de vele restaurants. De stad is ook bekend als de kraamkamer voor de bedreigde Southern Right Whales, die tussen juli en december hier hun jongen baren. Boottochten bieden de kans om deze majestueuze walvissen en dolfijnen te spotten.

Plettenberg Bay heeft historische betekenis, met Nederlandse VOC-handelaren die in de regio aankwamen. Het gemeentehuis en De Houten Schuur herinneren aan deze Nederlandse invloed. Archeologische opgravingen in grotten zoals Nelson's Bay Cave en de Matjies River Cave tonen menselijke bewoning die teruggaat tot het stenen tijdperk.

Voor avontuurlijke reizigers zijn er opwindende activiteiten, zoals de Canopy Tour in het Tsitsikamma-park, een Bungee jump van de Bloukransbrug of zelfs parachutespringen. Het Keurboom's Nature Reserve biedt wandelmogelijkheden en boottochten, terwijl het nabijgelegen Tsitsikamma-gebergte en het natuurgebied The Crags diverse andere unieke activiteiten bieden.

Golfliefhebbers hebben toegang tot de golfbanen van Plettenberg Bay en Goose Valley, met het adembenemende uitzicht op de Indische Oceaan en de verfrissende zeewind. Plettenberg Bay is een veelzijdige bestemming met voor elk wat wils.