Port Alfred

01-02-2024

Port Alfred, gelegen in de Oostkaap waar de Kowie-rivier de Indische Oceaan ontmoet, straalt de charme en sfeer uit van een Engels vissersdorp. Deze kustplaats, gelegen tussen Port Elizabeth en East London, staat bekend als onderdeel van de 'Sunshine Coast'.

Een van de opvallende kenmerken van Port Alfred is de prachtige jachthaven en de mogelijkheid om aan het water te wonen langs de schilderachtige kanalen. De Alfred Waterfront-winkeltjes trekken shoppers aan, terwijl de uitgestrekte stranden en watersportmogelijkheden bezoekers aantrekken. Het verzamelen van schelpen is hier een populaire bezigheid, aangezien er ongeveer 1800 verschillende schelpensoorten te vinden zijn op de stranden.

Port Alfred biedt diverse watersporten, waaronder diepzeevissen, waterskiën, windsurfen, kanoën, kitesurfen en surfen. Duikliefhebbers kunnen genieten van de 25 kilometer lange koraalriffen voor de kust. Het strand is ideaal voor zonaanbidders en biedt ook mogelijkheden voor ruiters die graag over de gouden stranden galopperen.

Het dorp herbergt een gemeenschap van kunstenaars, en bezoekers worden uitgenodigd om de galerijen en studio's te verkennen. Port Alfred heeft een eigen brouwerij en biedt gezellige eetgelegenheden. Sportliefhebbers kunnen golfen op de Royal Port Alfred Golfcourse en de grootste luchtvaartschool van Zuid-Afrika bezoeken.

Het nabijgelegen Shamwari Game Reserve, op ongeveer 20 minuten rijden, biedt een wildreservaat voor degenen die op zoek zijn naar een safari-ervaring. De overvloed aan water in de omgeving zorgt voor inheemse vegetatie en een divers vogelleven. Boottochten, kanoën en wandelen zijn populaire activiteiten om de prachtige natuur te verkennen. Port Alfred belichaamt de ontspannen sfeer van een kustplaats en biedt diverse activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden.