Port Elizabeth - Gqeberha

01-02-2024

Port Elizabeth, officieel bekend als Gqeberha sinds 2021, ligt ideaal aan de Algoa Bay en biedt een uitstekende locatie voor lange strandwandelingen en diverse watersportactiviteiten. De stad heeft een breed scala aan stranden, waaronder King's Beach, waar in de zomermaanden lifeguards aanwezig zijn. Voor een meer afgelegen en charmante ervaring kunt u de kleinere, minder bezochte stranden verkennen. Langs de kust vindt u het entertainmentcomplex The Boardwalk, met winkels, een casino, een theater, een bioscoop en talloze restaurants. Het centrum van Port Elizabeth herbergt prachtige Victoriaanse gebouwen zoals Fort Frederick en de City Hall, die dateren uit de tijd van de kolonisten in 1820.

Voor een duik in de geschiedenis van Port Elizabeth kunt u de Donkin Heritage Trail volgen. Bovendien is het Nelson Mandela Stadion een opmerkelijke plek, gebouwd ter gelegenheid van de FIFA World Cup in 2010. Port Elizabeth wordt vaak beschouwd als het eindpunt van de beroemde Garden Route, en op ongeveer een uur rijden bevindt zich het wereldberoemde Addo Elephant National Park.

Het vliegveld van Port Elizabeth biedt dagelijkse binnenlandse vluchten. Het is belangrijk op te merken dat de stad officieel Gqeberha wordt genoemd sinds de herbenoeming van plaatsen in Zuid-Afrika in 2021. Hoewel de naam is veranderd, gebruiken sommige mensen nog steeds de historische naam Port Elizabeth.