Port Shepstone

01-02-2024

Port Shepstone, een plaats van redelijke grootte aan de zuidkust van de provincie Kwazulu Natal, ligt ongeveer 120 kilometer ten zuiden van Durban. De oorsprong van de plaats gaat terug naar 1867, toen marmer in de omgeving werd ontdekt. De nederzetting werd vernoemd naar Sir Theophilus Shepstone, een figuur in de regering van Natal op dat moment. Om de handel te bevorderen, werd in 1880 een haven gebouwd, maar met de voltooiing van de spoorlijn naar Durban in 1901 kwam de bedrijvigheid in de haven tot stilstand.

De Mzimkulu-rivier, de langste rivier aan de zuidkust, biedt mogelijkheden voor boottochten, raften, kanoën en meer. De Oribi Gorge, een 24 kilometer lange kloof, begint waar de Mzimkulu-rivier samenvloeit met de Mzinkulwana-rivier. Hier kunt u opwindende activiteiten ondernemen zoals abseilen vanaf een hoogte van 110 meter. Wandelaars kunnen genieten van prachtige routes te midden van de natuur, met meer dan 250 vogelsoorten, apen en bokken.

Langs de kust van Port Shepstone kunt u genieten van diverse activiteiten zoals snorkelen, surfen, vissen en waterskiën op stranden zoals Banana Beach en Melville Beach. De stranden hebben de 'blauwe vlag'-status, wat betekent dat ze schoon, veilig en milieuvriendelijk zijn. Het is ideaal voor een ontspannen dag aan zee. Tussen juni en november kunt u walvissen langs de kust zien, vooral tijdens de 'sardine run'. Dolfijnen worden hier regelmatig gespot. In de buurt zijn natuurreservaten zoals het Oribi Gorge Nature Reserve, waar u picknickplaatsen, wandel- en wandelroutes vindt langs de kloof en door bossen. Het reservaat herbergt diverse dieren, waaronder luipaarden, apen, verschillende soorten antilopes en verschillende vogelsoorten.

Golfers kunnen hun hart ophalen op de Port Shepstone Golf Course