Port St. Johns

01-02-2024

Port St. Johns, ook wel bekend als de hoofdstad van de Wild Coast, ligt aan de monding van de Umzimvubu-rivier waar deze de Indische Oceaan ontmoet. Aan beide zijden van de riviermonding prijken zandstenen rotsen genaamd Mount Thesiger (342 meter) en Mount Sullivan (304 meter), vernoemd naar twee Britse legerofficieren. In de meeste dorpen langs de Wild Coast, ook bekend als Transkei, vindt u weinig meer dan ongerepte natuur, een aantal koeien en de karakteristieke huisjes van de lokale Xhosa-stam. Port St. Johns daarentegen biedt accommodaties, een golfbaan, winkeltjes en eetgelegenheden, waardoor het een ideale plek is voor een verblijf tijdens uw vakantie in dit deel van Zuid-Afrika. Deze rustgevende kustplaats, omringd door weelderige bossen, bevindt zich op ongeveer 220 kilometer ten noordoosten van East London.

Port St. Johns beschikt over drie stranden: First, Second en Third Beach. Hoewel de namen niet erg fantasierijk zijn, zijn de stranden wel prachtig. First Beach ligt bij de monding van de Umzimvubu-rivier en is ideaal om te wandelen, zonnen of picknicken. Zwemmen wordt hier echter afgeraden vanwege regelmatig waargenomen haaien. Voor wie wel wil zwemmen in het warme water van de Indische Oceaan, is Second Beach de aangewezen plek, waar ook strandwachten aanwezig zijn tijdens het seizoen. Third Beach is alleen toegankelijk met een vergunning en heeft een rotsachtig karakter.

Naast de ontspanning op de stranden biedt de regio tal van mogelijkheden voor actieve bezigheden, zoals surfen, mountainbiken, paardrijden, quads rijden en wandelen langs de kust of door de bossen. Het Silaka Nature Reserve, gelegen aan de zuidkant van Port St. Johns, herbergt wandelpaden door prachtige groene bossen, waar u talrijke vogels kunt spotten, waaronder de Knysna Loerie en ijsvogels.