Pringle Bay

01-02-2024

Pringle Bay, gelegen in de Westkaap provincie, strekt zich uit over ongeveer 85 kilometer vanaf Kaapstad. Dit knusse kustplaatsje bevindt zich in een Biosphere Reserve langs de Walvisroute en draagt de naam van de toen nog in opleiding zijnde Koninklijke Marine Commandant, Sir Thomas Pringle.

Omsloten door de majestueuze Kogelbergen biedt Pringle Bay een weids uitzicht over de eindeloze Atlantische Oceaan, waar aan de horizon het kenmerkende puntje van Cape Point te zien is. De regio wordt vooral gekenmerkt door het betoverende fynbos met zijn diverse protea-soorten. Het Kogelberg Biosphere Reserve, dat een oppervlakte van 100.000 hectare beslaat, herbergt maar liefst 1800 verschillende plantensoorten. Hoewel u hier geen groot wild zult aantreffen, zijn er nog steeds luipaarden, dassies, hazen, kleine antilopen, klipspringers, grijze bokken en bavianen te vinden. Valken, visarenden en zwarte arenden jagen en nestelen in dit ruige gebied, terwijl een kudde wilde paarden vrij door de omgeving trekt.

De zilverwitte stranden en de lagune, waar de Buffelsrivier de oceaan ontmoet, voegen een bijzondere dimensie toe aan deze plek, vooral bij zonsondergang. Het strand is nooit overvol, en tijdens vakanties zorgen strandwachten voor de veiligheid.

Voor liefhebbers van geschiedenis biedt Pringle Bay archeologische sporen van de Khoi-Khoi, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Slechts twee eeuwen geleden werden berggrotten bewoond door gevluchte slaven. Latere verhalen vertellen over piraten en gezonken schepen in False Bay.

In het dorp zijn diverse restaurants te vinden, en op slechts 10 minuten rijden liggen de pinguïnkolonie en de Harold Porter Botanische tuinen. Golfliefhebbers en wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de nabijgelegen golfbanen en wijngaarden. Hermanus is bereikbaar in ongeveer 45 minuten. Daarnaast biedt de omgeving tal van kust- en bergwandelpaden.

En natuurlijk staat Pringle Bay bekend om zijn voortreffelijke zeevruchten! Indien u zelf wilt gaan vissen, zorg dan voor de benodigde vergunning. Of het nu gaat om picknicken, surfen, zalig zwemmen of gewoon genieten, Pringle Bay presenteert zich als een klein paradijs om ontdekt te worden!