Zuid-Afrika 10 Dagen Betovering: Verkenning van de Tuinroute

08-05-2024

Ga met ons mee op een boeiende 10-daagse reis langs de legendarische Tuinroute in Zuid-Afrika, onder leiding van uw eigen meertalige en avontuurlijke privégids, in een van onze luxe Land Rover Discovery's. Maak je klaar om verrast te worden door de aantrekkingskracht van spannende safari's in 3 verschillende exclusieve wildreservaten, duik in de mysterieuze diepten van verborgen grotten, en geef je over aan de ongetemde geest van exploratie op safari. Laat je hart betoveren terwijl je memorable momenten deelt met majestueuze olifanten en zweef als geliefden over de rustige wateren tijdens een romantische lagunecruise. Deze buitengewone privé-ontsnapping belooft een symfonie van romantiek, luxe en opwindende avonturen, en nodigt je uit om onuitwisbare herinneringen te creëren onder de uitgestrekte Afrikaanse hemel.

Dag 1: Aankomst in Kaapstad.

Bij het verlaten van het vliegtuig word je begroet door de magnetische charme van Kaapstad. We zullen daar zijn om je te verwelkomen op de luchthaven en je mee te nemen naar je fantastische accommodatie in het hart van de stad. Maak kennis met je vriendelijke gids-chauffeur, die het toneel zet voor een onvergetelijke reis die voor ons ligt. Duik in het levendige ritme van Kaapstad, waar historische bezienswaardigheden, levendige markten en prachtige landschappen lonken. Terwijl de dag zich ontvouwt, geniet van een heerlijk welkomstdiner, een voorproefje van het buitengewone avontuur dat voor ons ligt. Je Afrikaanse reis begint hier - een mix van warme gastvrijheid, rijke cultuur en eindeloze mogelijkheden voor ontdekking. Welkom bij de poort van wonderen, waar elk moment een nieuw hoofdstuk onthult in je Afrikaanse avontuur.

Inbegrepen maaltijden: N.V.T.

Inbegrepen activiteiten: bezoek aan Kaapstad

Optionele activiteiten:

Reisroute, afstand & tijd: N.V.T.

Overnachting: Kaapstad ****

Dag 2: Magie van de Afrikaanse kust: Ontmoetingen met pinguïns en walvissen spotten in Hermanus

We vertrekken vroeg in de ochtend vanuit Kaapstad en beginnen aan onze reis richting Hermanus. Voortzettend langs wat velen hebben beschreven als de meest adembenemende kustroute, verlaten we Gordon's Bay, genesteld aan de voet van de majestueuze Hottentotsbergen. Hier, waar de Kaap de Goede Hoop vervaagt, begint de legendarische FalseBay zijn verhalende traject. Langs de schilderachtige kustroute maken we een tussenstop bij Betties Bay om te genieten van een kolonie bedreigde Afrikaanse pinguïns. Na een dag vol schilderachtige wonderen wacht de middag op je verkenning in de charmante kustsfeer van Hermanus, beroemd om zijn overvloed aan Zuidkapers tijdens het walvisseizoen (juli tot november), evenals de overvloed aan winkels, restaurants en levendige markten.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Inbegrepen activiteiten: Begeleid bezoek aan pinguïnkolonie

Optionele activiteiten: - Haaienkooi duiken, R2900 - Boottocht om walvissen te spotten (in het seizoen, juli - november), R1100

Reisroute, afstand & tijd: Walvisroute 150 km

Overnachting: Hermanus ****

Dag 3: Tuinroute & Zuidelijke Pracht naar de Big 5 Avonturen

Na een heerlijk ontbijt vervolgt onze reis zich richting Kaap Agulhas, het meest zuidelijke punt van Afrika. Terwijl we rijden, worden we getrakteerd op weidse uitzichten op het pittoreske platteland, met zijn glooiende heuvels, schilderachtige boerderijen en majestueuze bergen als achtergrond. Bij aankomst op de bestemming in de middag duiken we meteen in het hart van het avontuur met onze eerste Big 5 wildsafari. In de wildernis van de Tuinroute krijgen we de kans om Afrika's meest iconische wilde dieren in hun natuurlijke habitat te ontmoeten. Met bonkende harten van opwinding zetten we koers op deze spannende reis, klaar om de majesteit van leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels en luipaarden te aanschouwen. Het is een safaribeleving als geen ander, onvergetelijke momenten en herinneringen om een leven lang te koesteren.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt / diner

Inbegrepen activiteiten: - sundowner wildsafari

Optionele activiteiten: bezoek aan Kaap Agulhas, het meest zuidelijke punt van Afrika (voegt 2 tot 3 uur reistijd en 100 km toe)

Reisroute, afstand & tijd: Tuinroute 315 km Overnachting: Hartenbos ****

Dag 4: Wildexpeditie: Safari Avontuur in het Hart van de Natuur

Vandaag is het de dag voor een onvergetelijke reis! We gaan op een 3,5 uur durende safari door een uitgestrekt reservaat van 4.500 hectare, de thuisbasis van een ongelooflijke verscheidenheid aan fauna en flora. Maak je klaar om neushoorns, leeuwen, olifanten, cheeta's en nog veel meer te ontmoeten! Houd je ogen open en je camera gereed - je weet nooit wat er om de volgende bocht tevoorschijn komt. Terwijl we verkennen, luister naar de roep van meer dan 200 vogelsoorten die de lucht vullen met hun melodieën. Het is de symfonie van de natuur zelf! Maar te midden van alle opwinding, vergeet niet even te pauzeren en alles in je op te nemen met je favoriete persoon aan je zijde. En wat is een betere manier om dat te doen dan met wat heerlijke snacks en drankjes in de hand? Laten we samen onvergetelijke herinneringen maken in het hart van de wildernis!

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt / diner

Inbegrepen activiteiten: - 3,5 uur Big5 Safari wildsafari

Optionele activiteiten:

Reisroute, afstand & tijd: 50 km

Overnachting: Hartenbos ****

Dag 5: Kustcharmes: Verkenning van Knysna en Plettenberg Bay op de Tuinroute

Vandaag vervolgen we onze reis langs de Tuinroute terwijl we richting Knysna trekken, bekend om zijn beroemde lagune, beschouwd als een van de mooiste kustplaatsen van Zuid-Afrika. Hier biedt de schilderachtige waterkant de mogelijkheid voor een cruise op de rustige lagune, een essentiële ervaring die je niet mag missen. Terwijl we genieten van het prachtige landschap en de zachte bries, zullen onze zintuigen worden betoverd door de natuurlijke schoonheid om ons heen. Later zullen we onze dag afsluiten in het charmante kuststadje Plettenberg Bay, waar meer avonturen op ons wachten.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Inbegrepen activiteiten: Bezoek aan Knysna

Optionele activiteiten: Knysna Heads Boottocht R450 pp (1u20min)

Reisroute, afstand & tijd: Tuinroute 150 km

Overnachting: Plettenberg Bay ****

Dag 6: Verkenning van het Tsitsikamma Nationaal Park

Bereid je voor op een opwindende dag in het Tsitsikamma Nationaal Park! Bekend om zijn weelderige regenwoud en prachtige 80 kilometer lange kustlijn, lokt dit natuurwonder ons uit om zijn schoonheid te verkennen.

Onze reis begint met een wandeling naar de iconische 77 meter lange hangbrug over de Storms Rivier. Vanaf dit uitkijkpunt worden we getrakteerd op weidse uitzichten op het ruige landschap, een gezicht dat je niet snel zult vergeten. Als je avontuurlijk bent ingesteld, waarom dan niet kajakken landinwaarts en je onderdompelen in de rustige omgeving?

Voor degenen die op zoek zijn naar een adrenalinekick, is er de mogelijkheid om door de boomtoppen te zweven op een spannend tokkelbaanavontuur. Voel de wind in je haren terwijl je 30 meter boven de bosbodem vliegt en geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van de natuur hieronder.

En voor de ultieme thrill-seekers onder ons, wacht een bungee jump vanaf de Bloukransbrug. Met een val van 216 meter is het een ervaring die je letterlijk de adem beneemt.

Om onze dag af te sluiten, hebben we de kans om Monkeyland en/of Birds of Eden te bezoeken, waar we van dichtbij en persoonlijk kunnen kennismaken met enkele van de meest fascinerende bewoners van het park.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Inbegrepen activiteiten: Bezoek aan het Tsitsikamma Nationaal Park

Optionele activiteiten: - Kajakavontuur R695pp (3 uur, afhankelijk van het weer)

 • 216 M Bloukrans bungeejump, R1600
 • Tokkelbaan: Duur: Ongeveer 2 tot 2½ uur: Kosten per volwassene (18 jaar en ouder): +/- R795,00 p.p.

Reisroute, afstand & tijd: Tuinroute 140 km

Overnachting: Plettenberg Bay ****

Dag 7: Oudtshoorn: Verkenning van de Struisvogelhoofdstad en Karoo Wildernis

Vandaag brengt onze reis ons landinwaarts naar de schilderachtige Route 62, die leidt naar het pittoreske stadje Oudtshoorn, verscholen in de Klein Karoo. Bekend om zijn struisvogelboerderijen en de wereldberoemde Cango-grot, belooft Oudtshoorn een mix van cultureel erfgoed en natuurlijke wonderen.

Na een heerlijke lunch en het spotten van nijlpaarden, zijn we klaar voor ons eerste bush Safari-avontuur. Stap aan boord van onze open voertuigen voor wildsafari's en maak je klaar om je onder te dompelen in de ware essentie van de Karoo-vegetatie.

Terwijl we het landschap doorkruisen, houd je ogen open voor een divers scala aan wilde dieren, waaronder nijlpaarden, giraffen, elanden, zebra's, buffels, springbokken en meer. Onze bush-safari's duren meestal ongeveer 2 uur, wat voldoende tijd biedt om te genieten van de schoonheid van de wildernis.

Halverwege onze reis pauzeren we voor een verfrissende stop bij een van onze schilderachtige uitkijkpunten. Vanaf hier geniet je van adembenemende 360° panoramische uitzichten op de omgeving, inclusief de majestueuze Swartberg-bergen die in de verte oprijzen. Het is een moment van sereniteit te midden van de ruige schoonheid van het Karoo-landschap.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt - lunch - diner

Inbegrepen activiteiten: Game / bush safari rit

Optionele activiteiten: N/A

Reisroute, afstand & tijd: Tuinroute 165 km

Overnachting: Oudtshoorn in het Private Game Reserve ****

Dag 8: Safari Avontuur en Natuurlijke Wonderen: Verkenning van de Swartbergbergen en Cango-grotten

Bij zonsopgang lokt onze ochtend Bush Safari, waarbij we op zoek gaan naar de majestueuze Neushoorn, gracieuze Giraffe, imposante Eland, gestreepte Zebra, machtige Buffel en elegante Springbok, een opwindende zoektocht.

Na een stevig ontbijt vertrekken we richting de imposante Swartbergbergen voor een gegidste verkenning van de beroemde Cango-grotten. Dit geologische wonder, gevormd gedurende meer dan 20 miljoen jaar, herbergt een labyrint van verborgen kamers diep uitgehouwen in de dikke kalkstenen rotslaag.

Terug bij de dam voor een welverdiende lunch maken we ons klaar voor het hoogtepunt van de dag - onze Olifantenervaring. Deze meeslepende ontmoeting biedt de kans om nauw contact te maken met deze vriendelijke reuzen. Na deze onvergetelijke ervaring hebben gasten de mogelijkheid om deel te nemen aan een ontmoeting met leeuwen, waarbij een getrainde wildranger inzichten zal verschaffen in deze majestueuze dieren terwijl ze worden gevoerd. Zorg ervoor dat je je camera gereed hebt om deze opmerkelijke momenten vast te leggen!

Naarmate de dag ten einde loopt, verzamelen we ons voor een memorabel diner bij de dam, waarbij we terugblikken op de avonturen van de dag te midden van de serene schoonheid van onze omgeving.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt - lunch - diner

Inbegrepen activiteiten: - Game / bush safari rit - Olifantenervaring

- Begeleid bezoek aan de Cango-grotten

Optionele activiteiten: - Stokstaartjesafari: R620 pp - Leeuwen Voedingservaring: R520 pp

Reisroute, afstand & tijd: N/A

Overnachting: Oudtshoorn in het Private Game Reserve ****

Dag 9: Route 62 Ontdekking: Struisvogelboerderij en merkwaardige haltes

Onze reis begint met een bezoek aan een struisvogelboerderij in Oudtshoorn, waar we een unieke ontmoeting hebben met deze prachtige vogels. Van daaruit gaan we naar de iconische Route 62, die slingert door de pittoreske landschappen van de West-Kaap.

Onze eerste stop langs de route is Ronnie's Sex Shop, een eigenaardige kroeg in het hart van de Karoo. Ondanks zijn onconventionele naam is het een must-visit plek voor reizigers die een voorproefje willen van de lokale gastvrijheid.

Terwijl we verder rijden langs Route 62, worden we getrakteerd op prachtige uitzichten en charmante plattelandsstadjes, elk met zijn eigen stukje Zuid-Afrikaans leven.

Naarmate de dag vordert, baadt de late namiddagzon het platteland in een warme gloed, waardoor er een serene sfeer ontstaat over onze reis. En hoewel ons avontuur binnenkort ten einde loopt, zullen de herinneringen die we hebben gemaakt langs Route 62 een leven lang meegaan.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Inbegrepen activiteiten:

- Begeleid bezoek aan een werkende struisvogelboerderij

- Ronnie's Sex Shop

Optionele activiteiten:

Reisroute, afstand & tijd: Route 62- 245 km

Overnachting: Montagu ***

Dag 10: Wijnland: Verkenning van Route 62 en de Kaapse Wijnlanden

Onze reis begint in het pittoreske stadje Montagu, waar we afscheid nemen van zijn schilderachtige schoonheid en aan een boeiend avontuur langs Route 62 beginnen. Terwijl we deze iconische weg doorkruisen, worden we getrakteerd op panoramische uitzichten over glooiende wijngaarden en majestueuze bergketens, een voorbode van de wonderen die ons te wachten staan.

Onze eerste opmerkelijke stop langs de route is de beroemde Robertson Wine Valley, waar we ons tegoed doen aan de rijke smaken van bekroonde wijnen te midden van het serene platteland. Hier, te midden van de met wijnranken bedekte heuvels en weelderige valleien, proeven we de essentie van Zuid-Afrikaanse wijnbereiding op zijn best.

Terwijl we onze reis voortzetten door de Kaapse Wijnlanden, wagen we ons dieper in het hart van wijnland, waar uitgestrekte landgoederen en historische kelders ons uitnodigen om te verkennen. Van Stellenbosch tot Franschhoek, elk charmant stadje biedt zijn eigen unieke mix van wijn- en erfgoedcultuur, en nodigt ons uit om wereldklasse wijnen en culinaire hoogstandjes te proeven.

Naarmate de dag vordert, winden we onze weg terug naar Kaapstad, onze harten vol herinneringen en onze zintuigen levendig met de smaak van avontuur.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt

Inbegrepen activiteiten: Bezoek aan wijnboerderijen

Optionele activiteiten:

Reisroute, afstand & tijd: Route 62 - 185 km

Vertrek vanuit Kaapstad of Overnachting: N/A kan geregeld worden

Verleng je avontuur!

Ben je op zoek om je verder onder te dompelen in de schoonheid en diversiteit van de West-Kaap? Onze reizen zijn volledig aanpasbaar, waardoor je je avontuur kunt verlengen met een extra dag, twee dagen, of zelfs meerdere dagen.

Verken de levendige stad Kaapstad, waar je iconische bezienswaardigheden kunt bezoeken zoals de Tafelberg, het V&A Waterfront en de kleurrijke buurt Bo-Kaap. Duik in de rijke geschiedenis en cultuur van de Moederstad terwijl je door haar levendige straten en charmante buurten wandelt.

Waag je naar het zuiden naar Kaap de Goede Hoop en het Kaapse Schiereiland, waar dramatische kliffen samenkomen met de kolkende golven van de Atlantische Oceaan. Verbaas je over het adembenemende uitzicht vanaf Kaap de Goede Hoop en bezoek onderweg de charmante stadjes Simon's Town en Hout Bay.

Verwen jezelf met een wijnproeverij extravaganza in de gerenommeerde wijnregio's Stellenbosch en Franschhoek, waar wereldberoemde wijngaarden wachten op je verkenning. Proef bekroonde wijnen en geniet van heerlijke gerechten tegen de achtergrond van schilderachtige wijngaarden en imposante bergen.

Of je nu op zoek bent naar culturele onderdompeling, buitenavontuur, of gewoon ontspanning te midden van prachtige landschappen, onze verlengde reizen bieden de perfecte gelegenheid om je ervaring af te stemmen op je interesses en voorkeuren. Laat ons je helpen bij het samenstellen van het ultieme reisplan voor een onvergetelijke reis door de West-Kaap!

Voordelen van deze manier van reizen:

 • Leun achterover en ontspan terwijl wij rijden en je naar alle beste plekken wijzen.
 • U hoeft geen auto te huren.
 • U hoeft geen kaarten te kopen of een GPS te huren, wij kennen de weg.
 • Geen zorgen over verdwalen of aan de verkeerde kant van de weg rijden.
 • Benzinekosten zijn inbegrepen.
 • Altijd heb je een chauffeur-gids met lokale kennis tot je beschikking.
 • Jouw veiligheid is onze zorg en een onderdeel van ons bedrijf.
 • Je hebt van tevoren een schatting van wat je georganiseerde vakantie-uitgaven zullen zijn.

Bijkomende informatie:

 • Voor deze reis gebruiken we comfortabele, voorzien van airconditioning Land Rover Discovery's. Elke Land Rover kan tot 6 passagiers vervoeren, hoe groter je groep, hoe lager de kosten per persoon zullen zijn.
 • De totale afstand die tijdens deze reis wordt afgelegd, zal ongeveer 1500 kilometer bedragen.
 • Onze rondleidingen vinden plaats in een malariavrij gebied. Daarom zijn er geen antimalaria voorzorgsmaatregelen nodig. Het wordt echter wel aangeraden om tijdens de zomer insecten-werend middel mee te nemen.
 • Al onze chauffeurs/gidsen spreken vloeiend Engels en Nederlands.

Inclusief:

 • 10 dagen - 9 overnachtingen accommodatie op basis van bed & breakfast in 4* accommodaties
 • Alle transport in luxe voertuigen, brandstofkosten, tolheffingen en chauffeur/gids tijdens de reis.
 • Toegangsprijzen voor: Tsitsikamma National Park, Kangoo Caves, Ostrich Safari, Stoney Point Penguin Colony
 • Alle gamedrives
 • Diner op dagen 3, 4, 7 & 8
 • Lunch op dagen 7 & 8
 • Alle accommodaties bed & breakfast

Niet inbegrepen:

 • Vliegtickets van en naar Kaapstad dienen door de gast te worden geboekt en betaald. Wij kunnen helpen bij het boeken van tickets.
 • Eten (lunches, diners, tenzij hierboven als inclusief gemarkeerd), drankjes en items die onderweg worden gekocht zijn niet inbegrepen en worden betaald door de gast, fooien (10% aanbevolen).
 • Persoonlijke verzekering (ziekte, verloren items, ...)
 • Het is gebruikelijk dat de chauffeur een fooi ontvangt na voltooiing van de reis, als de gasten tevreden waren.
 • Toegangsprijzen voor extra parken of attracties die hierboven niet worden vermeld.
 • Persoonlijke uitgaven.

Tarieven vanaf:

 • 2 personen: 56.000 ZAR / 2800 Euro / 3000 USD / 2400 GBP per persoon (gedeelde tweepersoonskamer)
 • 4 personen: 47.000 ZAR / 2300 Euro / 2500 USD / 2000 GBP per persoon (gedeelde voertuig)
 • 6 personen: 39.900 ZAR / 2000 Euro / 2150 USD / 1700 GBP per persoon (gedeelde voertuig)

Valuta anders dan de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR) die wordt verstrekt in het pakket is alleen voor referentiedoeleinden. De werkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van de wisselkoers op het moment van boeking of betaling. Het wordt aanbevolen om de huidige wisselkoersen te controleren en dienovereenkomstig omrekeningen te maken. De uiteindelijke betaling zal vereist zijn in Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR) tenzij anders gespecificeerd.