Robertson

01-02-2024

Robertson: Een klein dorp met een warm welkom, waar het ene wijnfestival naadloos overgaat in het andere. Het rustige, sluimerende karakter van het dorp wordt verlevendigd door de weelderige bloei van jacaranda's en rozen, afgewisseld met de levendige kleuren van gele en rode canna's en bougainvilles. De Victoriaanse huizen dragen 150 jaar geschiedenis met zich mee.

Gelegen op anderhalf uur rijden van Kaapstad, in het Breede Rivierdal en aan de voet van de Langeberg-bergen, markeert Robertson het begin van de beroemde "Route 62" met zijn schilderachtige bergpassen.

Robertson staat bekend om zijn gedroogde fruit, zoete dessertwijnen en brandewijnen, en geniet ook van een uitstekende reputatie voor zijn Chardonnay's. Het is de thuisbasis van boerderijkraampjes langs de weg, met verse producten zoals olijfolie, gedroogd fruit, versgebakken broden en huisgemaakte jam. Elke tweede zaterdag van de maand kunt u genieten van de markt met nog meer verse producten.

Gedurende het hele jaar worden wijnfestivals georganiseerd, te beginnen met het Hands on Harvest-festival in februari en gevolgd door het Robertson Slow-festival in augustus. Daarna komen het Wine Valley-festival in september en Wine on the River in oktober. Als u een wijnfestival mist, is wijnproeven mogelijk op tal van wijngaarden. Voor lunch en diner zijn er restaurants met prachtig uitzicht en historische hotels.

Voor degenen die actie zoeken, zijn er mogelijkheden om te golfen, paardrijden, wandelen en kanoën.


Ontdek de unieke reismogelijkheden van Zuid-AfrikaReis.be! Als jouw deskundige reispartner voor Zuid-Afrika en andere prachtige Afrikaanse bestemmingen, bieden wij een breed scala aan onvergetelijke ervaringen. Van avontuurlijke safari's tot ontspannende strandvakanties en culturele ontdekkingen, wij staan klaar om je te helpen bij het plannen van jouw droomreis naar Afrika. Bekijk onze reisarrangementen en neem vandaag nog contact met ons op om je reisavontuur te beginnen!