Rooi-Els

01-02-2024

Langs de schilderachtige kustroute R44 in de Westkaap provincie van Zuid-Afrika ligt het charmante dorpje Rooi-Els, aan de oostzijde van False Bay. Dit is een plek waar de harmonie met de natuur centraal staat, en liefhebbers van het buitenleven waarderen deze locatie in elk seizoen.

Rooi-Els biedt een scala aan natuurlijke en menselijke activiteiten, of het nu gaat om windsurfen of sterren kijken, bergwandelingen of een verfrissende duik in de Atlantische Oceaan. Dit alles binnen de beschutting van de majestueuze Kogelbergen die Rooi-Els omringen.

De Kogelbergen vormen een uniek gebied met een rijke diversiteit aan inheemse plantensoorten. Voor planten- en vogelliefhebbers is het de moeite waard om een checklist mee te nemen en af ​​te vinken wat nog niet eerder is gezien. Vogels zoals de Cape Rockjumper, Black Oystercatcher en zelfs Verreaux's Eagles zijn hier te bewonderen.

Het gebied herbergt ook klein wild, waarbij de Kaapse luipaard opvalt, hoewel deze schuw is en moeilijk te spotten. Andere dieren zoals otters, rooikatten, klipspringers, mangoesten, dassies, stekelvarkens en schildpadden zijn regelmatig te zien. Bobbejanen of bavianen zijn hier ook aanwezig, en reptielenliefhebbers kunnen verschillende soorten slangen tegenkomen.

Dichtbij de zee kunt u natuurlijk ook vissen verwachten. Tijdens het juiste seizoen (juli-augustus en november-december) zwemmen hier Bryde's whales, terwijl dolfijnen en zeehonden het hele jaar door te zien zijn. Als u wilt vissen of kreeft wilt vangen, is het belangrijk om rekening te houden met de juiste vergunningen, vooral tijdens het kreeftenseizoen.