Simon’s Town

01-02-2024

Simon's Town, een marineplaats met schitterende Victoriaanse huizen aan de False Bay van de Cape Peninsula, is een historisch en sfeervol juweeltje op slechts 40 kilometer van Kaapstad. Bereikbaar per auto of trein, nodigt deze plek uit tot verkenning.

Ontdek de rijke maritieme geschiedenis door een bezoek aan het South African Naval Museum met de gerestaureerde Martello Tower, een nationaal monument. Het Simon's Town Museum biedt inzicht in de VOC-tijd, terwijl het verhaal van de beroemde Deense Dog, Just Nuisance, fascinerend is.

Wandel door St. George Street en bewonder de prachtige Victoriaanse huizen. De Mile, van het Spoorwegstation naar de East Dockyards Gates, onthult 21 gebouwen ouder dan 150 jaar, een levende herinnering aan de VOC en de Britse koloniale periode. Het Amlay House, met het Heritage Museum, belicht de invloed van de Kaap Malay-cultuur en het leven tijdens de apartheid. Ontspan op Jubilee Square en geniet van het tijdloze uitzicht op zee.

Maak een boottocht naar Seal Island of waag u aan een Shark Cage Dive voor een avontuurlijke ervaring. Verken de prachtige stranden voor ontspannen wandelingen en zwempartijen.

Boulders Beach, op slechts 2 kilometer afstand, herbergt sinds 1985 een opmerkelijke pinguïnkolonie van ongeveer 3000 pinguïns. Deze charmante dieren hebben ervoor gekozen om deze door mensen bewoonde plek te bezoeken. Wandel over het wandeldek voor een ontmoeting met deze unieke inwoners.

Vanuit Simon's Town kunt u het Cape of Good Hope Nature Reserve bezoeken, met het adembenemende Cape Point als hoogtepunt. Ervaar een prachtige kustlijn, ontmoet dieren zoals struisvogels en antilopen, verken wandelpaden en bewonder de vuurtoren.

Vlak voor Simon's Town biedt Gemstone World een boeiende ervaring waar u afdaalt in een niet meer werkende zilvermijn en Afrikaanse edelstenen bewondert. Het nabijgelegen Silvermine Nature Reserve en de Westlake Golf Course zijn perfect voor natuurliefhebbers en golfers.