Somerset West

01-02-2024

Somerset West, aan de voet van de Helderberg Mountains in de Westkaap, biedt een heerlijk mediterraan klimaat en een gunstige locatie op slechts 45 km van Kaapstad. De nabijheid van de zee bij Strand en Gordon's Bay, de prachtige wijnlanden en de bergen maken het een geliefde bestemming voor wereldwijde toeristen, met het historische Stellenbosch op korte afstand.

In 1819 werd Somerset West vernoemd naar de Britse Gouverneur Lord Charles Somerset, nadat boeren van het Vergelegen-landgoed toestemming hadden gevraagd om een kerk te bouwen. Het dorp groeide gestaag rondom deze kerk. In 1850 werd de aanduiding "West" toegevoegd om verwarring met Somerset East in de Oostkaap te voorkomen.

De sfeervolle zijstraatjes van Somerset West Main Road herbergen gezellige winkeltjes met diverse producten, maar voor uitgebreid winkelen is de Somerset Mall een must. De Heathersage Market en de markt met live muziek bij Blauwklippen bieden ook leuke ervaringen op zaterdag of zondag.

Een van de oudste gebouwen in het dorp, Die Ou Pastorie, herbergt vandaag de dag een guesthouse met restaurant. Buiten het dorp liggen prachtige wijnlanden, waarvan Vergelegen, opgericht door Simon van der Stel in 1685, wellicht het bekendste is. Met adembenemend uitzicht en uitstekende wijnen is het een must-visit, evenals de naburige wijnhuizen Lourensford en Morgenster, samen met vele andere in en rond Somerset West waar u naast heerlijke wijnen ook kunt genieten van voortreffelijk eten.

Golfers vinden tal van golfbanen in en rond Somerset West, waarbij Erinvale Golf Course de meest besproken en bijzondere is, vooral vanwege het prachtige uitzicht.

Voor gezinnen met kinderen is een bezoek aan Monkey Town een aanrader, met 27 verschillende soorten apen, diverse vogels en boerderijdieren, en een speeltuin voor kinderen om zich te vermaken.