St. Francis Bay

01-02-2024

St. Francis Bay is een charmante kustplaats in de Oostkaap, Zuid-Afrika. Het staat bekend om zijn door mensen gemaakte kanalen en waterwegen, wat het de bijnaam "Little Venice" heeft opgeleverd. Gelegen naast Cape St. Francis en grenzend aan het natuurgebied van de Kromme Rivier, is St. Francis Bay een populaire vakantiebestemming voor liefhebbers van watersport. Gelegen tussen Port Elizabeth (90 km) en Knysna trekt het surfers van over de hele wereld aan, die hier samenkomen om de golven te trotseren. Naast surfen zijn sandboarden en diepzeeduiken ook populaire activiteiten. Wandelen, mountainbiken en paardrijden op het strand behoren tot de vele landactiviteiten die hier beschikbaar zijn.

De Indische Oceaan voor de kust van St. Francis Bay trekt niet alleen mensen aan, maar ook dolfijnen en walvissen, die hier graag spelen. De baai heeft vier kilometer aan witte zandstranden en biedt een prachtige plek om te zonnebaden. Vissen vanaf de rotsen is populair, en zwemmen in de verfrissende oceaan is een aangename bezigheid.

De natuurparken rondom de Sunshine Coast zijn bevolkt met diverse vogelsoorten die proberen boven het geluid van de branding uit te komen. In het nabijgelegen Irma Booysen Flora Reserve kunt u een verscheidenheid aan prachtig fynbos bewonderen.

In de naburige natuurgebieden kunt u ook verschillende dieren tegenkomen, waaronder de bushbok, grysbok, duiker, wilde zwijnen, stekelvarkens, vervetaapjes, caracals, gele en grijze mangoesten, en soms zelfs de bedreigde Jackass-pinguïn. Dolfijnen en gewone dolfijnen worden vaak gezien, terwijl de zuidkaperswalvis (Southern Right Whale) van augustus tot december in deze wateren te spotten is.

Een ontspannen boottocht over de 10 kilometer lange Kromme Rivier, met zijn kronkelige loop, biedt een prachtige natuurlijke omgeving. U kunt ook een riviercruise boeken met een braai (bbq) en lokaal bier.

De vuurtoren is een opvallend kenmerk van St. Francis Bay, een prachtig wit gebouw dat ondanks zijn felle licht niet voorkwam dat schepen op de rotsen liepen. De vuurtoren is te bezoeken en biedt inzicht in zijn geschiedenis en schoonheid.

Golfers kunnen genieten van de verschillende golfbanen in de omgeving van deze prachtige kustplaats.