Sun City

01-02-2024


Sun City, gelegen op 187 kilometer van Johannesburg aan de rand van het Pilanesberg Game Reserve, is bekend als het Las Vegas van Zuid-Afrika. Dit resort combineert entertainment met natuur en biedt een scala aan activiteiten en attracties. Het is omgeven door het Pilanesberg Game Reserve, een Big 5 wildreservaat, waardoor bezoekers ook kunnen genieten van wilde dieren in hun natuurlijke habitat.

Het resort bestaat uit vier hotels, een entertainmentcentrum, twee wereldberoemde golfbanen en het opvallende waterpark genaamd Valley of the Waves. De Valley of the Waves is een van de meest ontwikkelde waterparken ter wereld en beschikt over een indrukwekkend golfslagbad genaamd de Roaring Lagoon.

Sun City staat ook bekend om zijn golfbanen, waarvan de Gary Player golfbaan de meest bekende is. Jaarlijks wordt hier het Nedbank Golf Challenge-toernooi gehouden. De Lost City golfbaan biedt ook een unieke ervaring, inclusief een waterpartij met nijlkrokodillen op de 13e hole.

Voor entertainment is er een casino en een theater in het Sun City Hotel. Het entertainmentcentrum biedt activiteiten voor het hele gezin, inclusief spelcomputers, bioscopen, winkels, restaurants en een kinderspeelplaats.

Sun City heeft ook voorzieningen voor kinderen, zoals Kamp Kwena, een kinderclub voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Er zijn ook een kinderboerderij en een uitgebreide speeltuin. Voor de allerkleinsten is er zelfs een creche, de Kamp Kwena Creche.

Naast het resort grenst Sun City aan het Pilanesberg Game Reserve, waar bezoekers de Big 5 kunnen spotten. Safari's worden georganiseerd door Gametrackers, inclusief jeepsafari's en ballonsafari's.

Het resort biedt verschillende accommodatiemogelijkheden, variërend van luxe tot zeer luxe hotels, waaronder het opvallende Palace of the Lost City met unieke architectuur en faciliteiten.

Sun City is niet alleen een bestemming voor een paar dagen entertainment maar biedt ook de mogelijkheid voor uitstapjes naar nabijgelegen attracties zoals krokodillenopvangplaatsen, vlindertuinen, culturele dorpen en Segway-tochten door het resort.

Het resort werd gebouwd in 1977 door hotelmagnaat Sol Kerzner en groeide uit tot een toeristische trekpleister van formaat, vooral nadat het zich kon aansluiten bij de internationale markt na de afschaffing van de apartheid.