Underberg

01-02-2024

Underberg, gelegen aan de voet van de zuidelijke Drakensbergen in de provincie KwaZulu-Natal, biedt een schilderachtige omgeving en een verscheidenheid aan activiteiten. Hier zijn enkele hoogtepunten en dingen die u kunt doen tijdens een bezoek aan Underberg:

 1. Splashy Fen Music Festival: Als u tijdens Pasen in Underberg bent, kunt u deelnemen aan het Splashy Fen Music Festival. Het is een populair evenement waar mensen samenkomen om te genieten van muziek, kunst, eten en drinken tijdens het Paasweekend.

 2. Vliegvissen: Underberg, samen met het gebied van Dullstroom in Mpumalanga, staat bekend als een toplocatie voor vliegvissen. De 'Forel vis club' heeft hier visrechten over 160 kilometer rivier en 60 dammen.

 3. Sani Saunter Route: Verken de Sani Saunter, een toeristische route die dorpen zoals Himeville en Bulwer doorkruist. Het biedt adembenemende uitzichten op bergen, valleien en rivieren, en is ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers.

 4. Natuurparken en reservaten:

  • Garden Castle State Forest: Gelegen in het Ukhahlamba Drakensberg Park, biedt dit reservaat van 35.000 hectare een prachtig landschap met de opvallende 'Rhino'-rotsformatie.
  • Himeville Natuur Reservaat: Een gebied van 104 hectare dat een must is voor forelvissers en natuurliefhebbers.
  • Mzimkhulu Wilderness Area: Ten westen van Underberg aan de zijde van Lesotho, biedt dit gebied rotsformaties die deel uitmaken van een World Heritage site, ideaal voor uitdagende hikes.
  • The Swamp Nature Reserve: Beschermend hooggelegen moerasgebied nabij het Himeville Nature Reserve, waar u de beschermde blauwe zwaluw en de Cape Parrot kunt tegenkomen.
  • Ukhahlamba Drakensberg Park: Een park met prachtige natuur en oude rotschilderingen die teruggaan tot 2400 jaar geleden.

Underberg en de omliggende gebieden zijn een paradijs voor liefhebbers van natuur, avontuur en culturele ontdekkingen. Of u nu wilt vliegvissen, wandelen in de bergen of de oude rotskunst wilt verkennen, Underberg heeft voor elk wat wils.