Albertinia

01-02-2024

Albertinia

Albertinia, gelegen aan de voet van de Langeberg bergketen, is een bescheiden dorp in de West-Kaap provincie, ongeveer 50 km ten westen van Mosselbaai. Het dorp ontleent zijn naam aan de Nederlander Johannes R. Albertyn, een sleutelfiguur bij de oprichting van de gemeenschap.

Beroemd als de 'Home of the Aloe', gedijt Albertinia in het droge klimaat, waar de inheemse Aloë ferox (of Kaapse Aloë) overvloedig groeit. Het bittere sap uit de bladeren wordt veelvuldig gebruikt in de gezondheids- en cosmetische industrie. De geneeskrachtige eigenschappen van aloë werden al lang geleden ontdekt voor zowel mens als dier. Albertinia is uniek omdat het de enige plaats in Zuid-Afrika is waar sap en gel van de Aloë worden gewonnen, een deel ervan wordt verwerkt in de plaatselijke fabriek voor de productie van huidverzorgingsproducten. Voor gedetailleerde informatie, waaronder de geneeskrachtige werking van aloë, kunt u een bezoek brengen aan het House of Aloes. Als u de Aloë ferox in bloei wilt zien, is een bezoek aan Albertinia tijdens de Zuid-Afrikaanse winter (juni-juli) aan te raden.

Voor reizigers die de Garden Route verkennen en een safari willen ervaren, is Albertinia de juiste bestemming. De Garden Route Game Lodge biedt niet alleen game-drives met een open landcruiser, maar ook diverse andere activiteiten. Tijdens een game-drive van ongeveer 2,5 uur kunt u wilde dieren zoals leeuwen, neushoorns, giraffes, buffels, cheeta's en olifanten observeren. Deze lodge is bijzonder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Informeer gerust naar de beschikbare mogelijkheden.