Barrydale

01-02-2024

Barrydale, gelegen in de West-Kaap provincie, ontstond in het begin van de 18e eeuw toen boeren op zoek waren naar vruchtbare grond voor gewasverbouwing. Het land rondom het huidige Barrydale werd als zeer geschikt beschouwd, en ook vandaag de dag zijn er talloze wijngaarden en fruitplantages te vinden. In de wintermaanden worden sinaasappels, peren en appels geoogst, terwijl de zomer in het teken staat van vijgen, abrikozen en druiven.

Barrydale bevindt zich aan de noordkant van de Tradouw bergpas, langs de schilderachtige en gevarieerde Route 62. Reizigers op deze prachtige route zullen nabij Barrydale een opvallende winkel langs de weg tegenkomen met het opschrift "Ronnie's Sex Shop". Deze winkel biedt echter geen seksartikelen, maar fungeert als een bar waar bezoekers iets kunnen eten of drinken. Het opschrift was oorspronkelijk "Ronnies shop", maar vrienden van eigenaar Ronnie voegden daar "sex" aan toe. Tegenwoordig stoppen toeristen van over de hele wereld hier, evenals de lokale bevolking, om te genieten van een drankje in de bar.

In dit gebied leven diverse wilde dieren, waaronder apen, dassies, slangen en klipspringers op de rotsen. Zeldzamere diersoorten zoals otters, jakhalzen en luipaarden komen hier ook voor. Bovendien zijn grote roofvogels, zoals de zwarte arend, te zien die boven de valleien zweven op zoek naar prooi.

De vegetatie in de bergen omvat onder andere fynbos en vetplanten. In de wintermaanden bloeien de aloë planten, wat het landschap kleurrijk maakt.

Enkele tips voor een bezoek aan Barrydale:

  • Bezoek The Blue Cow coffeeshop aan de voet van de Langeberg bergketen voor een kopje koffie en een prachtig uitzicht.
  • Ontdek Diesel & Creme en het Country Pumpkin restaurant.
  • Kunstliefhebbers kunnen de Magpie Art Collective Galerie bezoeken, waar kunstwerken van gerecycled materiaal worden tentoongesteld.
  • Breng een bezoek aan de Barrydale Hand Weavers, een project dat mensen zonder werk leert weven om inkomsten te genereren.
  • Botanici kunnen de Barrydale Heritage Garden verkennen.
  • Maak een tocht in de Tradouw Vallei (tussen Barrydale en Montagu) per quadbike.